Adviezen voor het organiseren van een evenement

Als je een evenement organiseert, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Weet jij aan welke eisen een evenement moet voldoen op het gebied van (brand)veiligheid en gezondheid? Op deze pagina kun je daarover meer informatie vinden.

Standaardadvies voor gezondheid en veiligheid

Bij sommige evenementen zijn geen specifieke geneeskundige of gezondheidskundige risicofactoren. Voor die evenementen kun je als evenementenorganisator het standaardadvies gebruiken.

Bekijk de standaardadviezen

Zorgverlening tijdens een evenement

Voor de zorgverlening tijdens een evenement is de Veldnorm Evenementenzorg opgesteld. Als organisator van een evenement kun je de kaders die in deze veldnorm worden gegeven gebruiken bij de aanvraag van de vergunning. 

Lees meer over de veldnorm voor evenementenzorg

 

Verzwarende factoren

Sommige factoren zorgen dat er extra zorg nodig is op een evenement. Bijvoorbeeld als er veel kleine kinderen of juist ouderen zijn, als de bezoekers meerdere dagen blijven kamperen of als er naar verwachting veel alcohol of drugs wordt gebruikt tijdens het evenement. Deze factoren en de bijbehorende aandachtspunten kun je terugvinden op de pagina ‘verzwarende factoren’. 

Adviezen voor specifieke evenementen en thema’s