Handige app voor incidentbestrijding op het water

20 november 2018

Nadat de Coördinatieregeling Waddenzee (CRW) en de Samenwerkingsregeling ongevallenbestrijding IJsselmeergebied (SAMIJ) in 2017 het boekje “Wijzer op het Water” actualiseerden, is deze informatie nu ook beschikbaar in een app. Handig, omdat de app een paar waardevolle extra’s heeft, zoals het laatste nieuws van SAMIJ, belangrijke links – onder meer naar de CRW-webpagina met nieuws – en het belangrijkste: een overzicht van alle opstap- en aanlandingsplaatsen. Bij een incident op het water kun je op een kaart zien waar de dichtstbijzijnde aanlandingsplaats is en er met één druk op de knop naartoe navigeren.

Samenwerking essentieel

Voor hulpverlening op oppervlaktewateren als de Waddenzee en het IJsselmeer is goede samenwerking tussen de vele land- en waterpartijen die een rol hebben bij de incidenten- en rampenbestrijding essentieel. Om de betrokken Officieren van Dienst (OvD’s) naast de lijvige incidentbestrijdingsplannen een handzaam overzicht te bieden van checklists, nuttige informatie, operationele informatiekaarten en de belangrijkste waterongevallenprocedures, bracht de CRW samen met de SAMIJ het boekje en de app uit.

Download

De app is kosteloos te downloaden in Google Play (Android) en de App Store (Apple). Je kunt de app vinden door te zoeken op ‘Wijzer op het Water’. Deze app wordt ook toegevoegd aan de iPads in de tankautospuiten van de posten in de gebieden aan de Waddenzee en het IJsselmeer.