Noodpakket

Met een noodpakket ben je goed voorbereid op rampen, calamiteiten of noodsituaties. Een noodpakket kun je kant-en-klaar kopen maar zelf samenstellen is ook een optie; makkelijk en niet duur. De meeste spullen heb je waarschijnlijk zelfs al in huis.

Noodpakket kopen

Je kunt bij verschillende aanbieders een noodpakket kopen. Staat het ‘Denk Vooruit’-logo (geel gezicht met zwarte rand) hier op? Dan weet je zeker dat in het noodpakket de allerbelangrijkste hulpmiddelen zitten. Dit betekent niet dat alle pakketten zonder logo onvolledig zijn. Een standaard noodpakket is niet helemaal op je persoonlijke situatie aangepast. Soms is het nodig om het aan te vullen, bijvoorbeeld met medicijnen of babyvoeding.

Wat zit er in het noodpakket?

Wat zit er in een noodpakket?

De kans is groot dat je veel onderdelen uit het noodpakket al in huis hebt. Daarnaast is van belang dat je ook denkt aan zaken die verband houden met je eigen, persoonlijke situatie. Je kunt hierbij denken aan:

  • Contant geld en kopieën van je identiteitsbewijzen en verzekeringspapieren.
  • Reservesleutels van je huis en auto.
  • Plattegrond van de omgeving, een autokaart en een lijstje met de telefoonnummers van mogelijke opvangadressen en voor jou belangrijke personen.
  • De medicijnen die je gebruikt op doktersvoorschrift.

Tip: Controleer elk half jaar of je voorraad nog compleet en houdbaar is.