In Fryslân is bij meerdere inwoners het coronavirus vastgesteld. Bekijk onze coronaviruspagina voor meer informatie.

NL-Alert

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je natuurlijk weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Ook is NL-Alert te zien op digitale reclame- en vertrekborden bij bushaltes. Waar je NL-Alert ook ziet: in ieder bericht staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.
      NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie of ramp bij jou in de buurt. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Voorbeelden zijn een grote brand, een terroristische aanslag of extreem noodweer. Zie of krijg je een NL-Alert? Volg dan altijd de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten ook zij wat ze moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert:

  1. Lees direct het bericht
  2. Volg de instructies op
  3. Informeer en help de mensen om je heen

NL-Alert instellen

Op de meeste mobiele telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid twee keer per jaar (1ste maandag in juni en december) verzendt, kun je checken of jouw mobiel goed is ingesteld. Ontvang je het controlebericht niet? Ga naar de website van crisis.nl en stel je mobiel in.

Zo werkt NL-Alert

Bij een noodsituatie zendt de overheid een tekstbericht naar mobiele telefoons en digitale borden in de directe omgeving. NL-Alert op je mobiele telefoon werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók op je mobiel als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Wil je meer weten? Kijk voor meer informatie op NL-Alert.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.