Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Ervaringen van onze crisisfunctionarissen

Ervaringen tijdens de coronacrisis (2020)

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio Fryslân draait sinds de eerste Friese coronapatiënten op volle sterkte. Lang daarvoor was ook het crisisteam van GGD Fryslân al actief. Op een situatie zoals deze zijn onze medewerkers goed voorbereid. We werken elke dag met honderden mensen met maximale inzet aan de beheersing en bestrijding van het coronavirus. Graag laten we zien wat dit voor onze mensen betekent. Wat is hun functie en taak in deze crisis? Wat komt er elke dag op hen af? En ook: wat doet dat met hen persoonlijk? Op deze pagina vindt je verschillende medewerkers en crisisfunctionarissen die je een kijkje in de keuken geven. We doen dit samen; alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!

Meest recent

Annegré Bakker
Medewerker Facilitair Bedrijf

“In heel korte tijd hebben we 3 nieuwe testlocaties in Friesland neergezet, waar iedereen met milde klachten zich kan laten testen op Corona. Uiteraard hoop ik dat de locaties zo min mogelijk nodig zijn en dat iedereen gezond blijft!”

3 juni 2020

Still uit video met Johan Haasjes

Johan Haasjes
Programmaleider

“De snelwegen waren praktisch leeg de eerste weken van de coronacrisis; ik vind het mooi om te zien dat mensen dus solidair zijn. Houd dat vol!”

29 mei 2020

Bekijk meer ervaringen tijdens de coronacrisis

Monica Wong - Arts Infectieziektebestrijding

“Nog niet alles is bekend over het covid-19-virus. We doen ons uiterste best om op vragen het juiste antwoord te vinden.”

26 mei 2020

Saskia van den Broek - Operationeel Leider

“Dat de Friese inwoners zich zo goed aan de landelijke maatregelen houden, daar ben ik blij om. En zeker de jongeren verdienen een groot compliment!”

20 mei 2020

Wendy Geertsma - Clusterhoofd Communicatie

“Alle collega’s zijn heel betrokken en bevlogen aan het werk en dat maakt me ontzettend trots!”

18 mei 2020

Fred Dirks - Algemeen commandant Geneeskundige Zorg

“Normaal kun je werkzaamheden beter vooruit plannen, nu ben ik bezig met acute zaken die een gevaar vormen voor de mens.”

 

15 mei 2020

Franciske de Vries - Jeugdverpleegkundige

Franciske de Vries: "Hâld Hoek, blijf staande!" 

9 mei 2020

Jeannette Provoost - Crisiscoördinator GROP-team GGD Fryslân

Jeannette Provoost: "We zijn eind januari al begonnen met voorbereidingen"

8 mei 2020

Lees verder

 

Ronald Dijksterhuis - Leider Team Bevolkingszorg

Ronald Dijksterhuis: “Voortdurend beschikbaar zijn vind ik niet erg, het hoort erbij”

6 mei 2020

Lees verder

 

Henk Verbunt - Operationeel Leider

Henk Verbunt: “Het systeem dat we in Fryslân hanteren, werkt gewoon goed”

4 mei 2020

Lees verder

 

Rob Leemhuis - Communicatieadviseur Veiligheidsregio Fryslân

Rob Leemhuis: “We laten nu zien hoe sterk we zijn als samenleving en dat vind ik een reden voor optimisme.”

1 mei 2020

Marianne Kokshoorn - Jeugdverpleegkundige GGD Fryslân

Marianne Kokshoorn: “Ik sta mensen met angsten of zorgen te woord en stel hen gerust. Dat voelt goed.”

30 april 2020

Manisha Biekram - Crisiscoördinator GGD Fryslân

Manisha Biekram: "Wat mij heel erg raakt, is dat iedereen zo betrokken en bevlogen is in het zo goed mogelijk bestrijden van de infectie"

24 april 2020