Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Crisisfunctionarissen

Veiligheidsregio Fryslân werkt met crisisfunctionarissen. Zodra er een ramp of crisis plaatsvindt, worden deze crisisfunctionarissen opgeroepen. Vanuit Veiligheidsregio Fryslân wordt er regelmatig geoefend, zodat iedereen weet wat ze moeten doen.
Mensen met een hesje bij een incidentlocatie.jpg

Werken als crisisfunctionaris

Veiligheidsregio Fryslân werkt met crisisfunctionarissen. Crisisfunctionarissen zijn niet allemaal in dienst bij de veiligheidsregio, maar komen ook vaak uit partnerorganisaties.


Oefening veiligheidsregio met een verkeersongeluk

Extranet crisisfunctionarissen

Het extranet is samen met de App Crisisbeheersing Fryslân het platform van Veiligheidsregio Fryslân om crisisfunctionarissen te voorzien van actuele planvorming. Daarnaast wordt het Extranet gebruikt om samen te werken met crisisfunctionarissen en partners aan planvorming en de voorbereiding op oefeningen.


logo leerportaal klein

Leerportaal

In het Leerportaal kun je als crisisfunctionaris alles regelen om vakbekwaam te zijn en te blijven in crisissituaties. Je vindt er o.a. de trainingen en oefeningen waarvoor je bent ingeschreven. Ben je je inloggegevens kwijt of heb je vragen over het Leerportaal? Stuur dan een mail naar crisisbeheersing@vrfryslan.nl.

portretfoto van Jan Willem Zwart
Jan Willem Zwart Crisisfunctionaris bij Veiligheidsregio Fryslân

“Hulpverlener zijn zit bij mij diep in het bloed. Ik help daar waar ik kan.”

Lees het hele verhaal van Jan Willem Zwart