Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Enny: "Als je corona krijgt, staat je wereld letterlijk stil”

24 februari 2021

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen doet GGD Fryslân bron- en contactonderzoek (bco). Maar wie zijn de mensen achter dit team en hoe gaan ze te werk? De 63-jarige Enny van der Wiel uit Jirnsum geeft een kijkje achter de schermen.

portret emmy achter computer

“Ik wilde in de strijd tegen de pandemie graag iets bijdragen, dus heb ik me bij de GGD aangemeld. Sinds augustus vorig jaar maak ik deel uit van het bron- en contactonderzoekteam’’, vertelt Van der Wiel. Enny van der Wiel is als verpleegkundige opgeleid en heeft al ruim veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg, waaronder als directeur van Talant. De laatste jaren was zij als zelfstandige projectmatig werkzaam in de zorg, totdat corona uitbrak. “Ik wilde in de strijd tegen de pandemie graag iets bijdragen dus heb ik me bij de GGD aangemeld.”

De GGD kon haar hulp goed gebruiken want het team is in een paar maanden tijd snel opgeschaald. “Het is écht geen feest om corona te krijgen. Je wereld staat op dat moment letterlijk stil en niet alleen die van jou, maar ook die van je dierbaren. Mensen kunnen er behoorlijk ziek van worden, zelfs jongeren. Dat wil je toch niet?’’

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het hele interview met Enny van der Wiel op onze website of bekijk de video hieronder. 

 

Bekijk alle berichten uit de frontlinie