Actuele incidenten in Fryslân

Op deze pagina kun je informatie vinden over actuele incidenten in Fryslân. Bijvoorbeeld wanneer er een NL-Alert is verstuurd.

Actueel incident

Het kan soms een paar minuten duren voordat de informatie over een actueel incident (ook) op deze pagina staat. 

Dit kun je altijd doen om jezelf en anderen te helpen:

  • Rook is altijd schadelijk! Ruik je rook of zie je rook in jouw omgeving? Ga dan naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Als de rook en de rooklucht weer weg is, kun je alles weer openzetten en luchten.
  • Geef hulpdiensten de ruimte. Zorg dat je hen niet in de weg staat. De hulpdiensten moeten zo snel mogelijk bij het incident kunnen komen en daar hun werk kunnen doen.
  • Stormt het, valt er heel veel regen of ligt er sneeuw of ijzel? Bel 112 alleen in acute, levensbedreigende situaties. Zo blijft 112 bereikbaar als elke seconde telt.

Op Omrop Fryslân is vaak al snel actuele informatie over een incident te vinden.

Donderdag 28 september 2023: Leeuwarden

01.08 uur: In Leeuwarden waren we opgeroepen voor een woningbrand. Uit voorzorg is er opgeschaald middelbrand. Eenmaal ter plaatse bleek er na een verkenning geen sprake van brand meer te zijn en inmiddels zijn de eenheden weer retour kazerne. Einde berichtgeving over dit incident.

Zaterdag 23 september 2023: Leeuwarden

20.19 uur: In Leeuwarden heeft in de PI een cel in brand gestaan. Uitvoorzorg is middelbrand gemaakt. De situatie is onder controle. De 2e auto is niet ingezet en weer terug naar de kazerne. Einde berichtgeving over dit incident.

Oudere incidenten

Oude incidenten kun je teruglezen op de pagina incidenten in het verleden.