Actuele incidenten in Fryslân

Op deze pagina kun je informatie vinden over actuele incidenten in Fryslân. Bijvoorbeeld wanneer er een NL-Alert is verstuurd.

Actueel incident

Het kan soms een paar minuten duren voordat de informatie over een actueel incident (ook) op deze pagina staat. 

Dit kun je altijd doen om jezelf en anderen te helpen:

  • Rook is altijd schadelijk! Ruik je rook of zie je rook in jouw omgeving? Ga dan naar binnen, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Als de rook en de rooklucht weer weg is, kun je alles weer openzetten en luchten.
  • Geef hulpdiensten de ruimte. Zorg dat je hen niet in de weg staat. De hulpdiensten moeten zo snel mogelijk bij het incident kunnen komen en daar hun werk kunnen doen.
  • Stormt het, valt er heel veel regen of ligt er sneeuw of ijzel? Bel 112 alleen in acute, levensbedreigende situaties. Zo blijft 112 bereikbaar als elke seconde telt.

Op Omrop Fryslân is vaak al snel actuele informatie over een incident te vinden.

Dinsdag 22 februari 2024: harde wind

16.48 uur: Het gaat vanavond stevig waaien, met mogelijk windstoten van meer dan 100 km per uur. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor! Ruim losliggende spullen rondom je huis op, sluit ramen en deuren en wees voorzichtig als je onderweg bent.

Meer tips: Laat je niet verrassen: wind en storm 

 

Dinsdag 22 februari 2024: Elahuizen

13.10 uur: de brand is uit. Wij gaan weer terug naar de kazerne. Stiching Salvage helpt de bewoner bij het afhandelen van de schade. Einde berichtgeving over dit incident.

12.50 uur: De eerste ploeg is ter plaatse. In de meterkast van de woning blijkt een kleine smeulbrand te zijn. Voor het blussen hiervan zijn twee tankautospuiten voldoende. Wij schalen terug naar middelbrand. Omdat er is terug geschaald naar middelbrand komt de woordvoerder niet meer ter plaatse.

12.46 uur: Wij zijn onderweg naar Elahuizen, waar brand is in de woning van een boerderij. Om voldoende bluswater te hebben en omdat de boerderij meerdere schuren heeft, is uit voorzorg opgeschaald naar grote brand. Meer informatie volgt.

Zaterdag 17 februari 2024: Bolward

We zijn in Bolsward ter plaatse bij een melding van woningbrand aan de nieuwmarkt. Het ging achteraf gezien om aangebrand pannetje op een kookplaat. De bewoner wordt uit voorzorg nagekeken door het ambulancepersoneel. De woning is geventileerd. Einde berichtgeving.

Oudere incidenten

Oude incidenten kun je teruglezen op de pagina incidenten in het verleden.