Volg het nieuws

Via de media ben je op de hoogte van alle actualiteiten die spelen en die ook op jou van toepassing kunnen zijn. Weet jouw nieuwsbronnen dus te vinden, zeker bij calamiteiten en noodsituaties.  

Calamiteitenzender

Voor Fryslân is Omrop Fryslân de calamiteitenzender. Is er dus sprake van een noodsituatie of calamiteit in jouw omgeving? Via deze zender hoor, zie en lees je wat er aan de hand is en waar. De Omrop communiceert via verschillende kanalen:

Radio en TV

De omroep Omrop zendt uit via radio en tv. Op de website van Omrop vind je een actueel overzicht van radio- en tv-frequenties en stel je radio en tv hierop in. Om de zender altijd te kunnen ontvangen (ook bij stroomuitval!), is het handig om een radio op batterijen in huis te hebben. Heb je die niet? Schaf deze dan aan en zorg altijd voor een voorraad batterijen.

Foto: Omrop Fryslân

Online

Omrop Fryslân vind je ook via de volgende online kanalen:

Social Media

Twitter werkt handig en snel voor het delen van nieuwsinformatie. Juist bij een ramp en/of calamiteit ben je via dit medium snel op de hoogte. Volg hiervoor de volgende accounts:

Voor al het bovenstaande geldt: denk ook om je buren en andere mensen in je omgeving. Zeker als deze personen ouder, slechthorend of om een andere reden hulpbehoevend zijn. Volg altijd de instructies en adviezen op die je krijgt.