Storingen

De gewoonste zaak: water uit de kraan, je tv die het doet en de kachel die je huis verwarmt. Toch kunnen deze zogenoemde nutsvoorzieningen onverwacht uitvallen. Dat kan voor flinke overlast en problemen zorgen. Bij je thuis, maar voor ziekenhuizen en het verkeer zijn de gevolgen vaak ingrijpend. Het openbare leven kan ontwricht raken. Weet wat je zelf kunt doen bij dit soort storingen. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor:

Denk vooruit - Drinkwater

Schoon drinkwater vinden we de gewoonste zaak van de wereld. Het uitvallen van drinkwatervoorzieningen kan flinke overlast geven. Bij mensen thuis, in ziekenhuizen en bij bedrijven. Lees wat jij kan doen op de website van Denk Vooruit.

Water stroomt uit kraan in glas.

Denk Vooruit - Geen stroom

Wanneer er een stroomstoring is, kan dit voor grote problemen zorgen. Telefooncentrales kunnen uitvallen, mobiele telefonie raakt mogelijk overbelast en kan binnen enkele uren uitvallen, cv-installaties werken niet meer of de druk in de waterleiding kan wegvallen. Iedereen gebruikt veel apparaten die alleen maar werken op stroom. Zoals een koelkast. Stroom kan voor lange en korte tijd uitvallen. Bijvoorbeeld door overbelasting van het netwerk, door een cyberaanval of andere ramp en zelfs door extreem weer. Lees wat jij kan doen op de website van Denk Vooruit.

Vrouw kijkt in koelkast.