Brand

Brand: Iets waarvan je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt. Niet in je huis en niet in je omgeving. Gewoon helemaal niet. Want brand brengt in veel gevallen grote en blijvende schade aan. En rook die je inademt, kan een gevaar vormen voor je gezondheid. Daarom is het van groot belang dat brand te allen tijde wordt voorkomen. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor.

Blijf uit de rook!

Onbewust doen mensen in geval van brand het tegenovergestelde van wat goed voor ze is. Vooral in het eerste uur komen veel toeschouwers naar de plaats van het incident. De kans is daarbij groot dat je in de rook staat en die dus ook inademt. Wees bewust: rook is ongezond en kan schadelijke stoffen bevatten. Eigenlijk is het heel simpel. Voorkom dat je rook inademt. Ook bij een brand die wat verder weg is. Wacht dus niet op een sirene of aanwijzingen van de brandweer, sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit. 

 

Meer informatie vind je op de website van 'Blijf uit de rook'

Tips voor een brandveilig thuis

Het kan iedereen overkomen: brand in huis. De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Gelukkig kun je zelf veel doen om jouw huis brandveiliger te maken. Lees op de website van de brandweer praktische tips voor bij jou thuis.

Download de flyer over brandveilig wonen