Verkeersincident

De kans dat je getuige of slachtoffer bent van een ongeval is niet ondenkbaar. Per jaar moeten in Nederland 130.000 mensen op de spoedeisende hulp worden behandeld na een verkeersongeval. In 2022 vielen er daarbij 578 dodelijke slachtoffers. Indrukwekkende cijfers. Laat je dus niet verrassen en bereid je goed voor:

'Zet je licht aan!'

Iedereen weet wel dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch heeft zo’n een derde van de Nederlanders geen goede fietsverlichting. En dat terwijl goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten.

Er is veel aandacht voor fietslichting; zo voert de ANWB campagne met de slogan "Zet je licht aan!" die ook wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland. Weten waar een veilige fiets nog meer aan moet voldoen? Doe hier de Fietscheck van VVN.

 

Jouw hulp is van belang!

Eerste hulp is niet moeilijk of ingewikkeld, maar het vraagt wel enige voorbereiding. Het Oranje Kruis laat zien op welke manier je basishulp toepast in een noodsituatie.

Met een EHBO-cursus weet je wat je kunt en moet doen in noodsituaties. Je leert belangrijke levensreddende handelingen en hoe je moet handelen. Kijk voor meer informatie en een overzicht van het aanbod cursussen op de site van de EHBO.