Extreem weer

Extreem weer komt ook in Fryslân steeds vaker voor. Zo krijgen we steeds vaker te maken met heftige regenval die wateroverlast veroorzaakt. En de afgelopen zomers bereikte het kwik bijna de 40 graden! Situaties die de nodige aandacht vragen en ook van invloed kunnen zijn op onze gezondheid. Warme en droge zomers doen bijvoorbeeld een aanslag op de vitaliteit van kwetsbare groepen. Kortom: houd rekening met dit soort extreme weerssituaties. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor.

Extreme neerslag en wateroverlast

Ons klimaat verandert en de kans op extreme neerslag neemt toe. Hier komt steeds vaker wateroverlast uit voort. Weet jij wat je kunt doen bij extreme neerslag en wateroverlast? Laat je niet verrassen en bereid je goed voor.

Meer informatie over extreem weer

Denk Vooruit - Extreem weer

Extreme kou of hitte, regen, windstoten, hevig onweer, sneeuw of ijzel. In Nederland hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Dit komt onder andere door de verandering van het klimaat. De gevolgen kunnen groot zijn. Bomen vallen om, wegen worden glad en er gebeuren ongelukken. Lees meer op de website van Denk Vooruit.

De zon schijnt.

Denk Vooruit - Droogte

We kennen steeds vaker periodes van droogte. Tijdens droogte is er minder water dan we nodig hebben. Bijvoorbeeld als er weinig regen valt en er ook weinig water via de Rijn en Maas ons land binnenkomt. Dit kan voor problemen zorgen, zoals een te lage stand van het grondwater en een mindere kwaliteit van het zwemwater. Ook kan het water in rivieren laag staan. Hier heeft de scheepvaart last van. Het droogteseizoen begint ieder jaar op 1 april en loopt tot en met september. Lees meer over wat jij kan doen op de website van Denk Vooruit.

Meer in Friesland met wat boten die varen in het water.