Crises in Fryslân

Ben jij nieuwsgierig naar wat er ieder jaar in Fryslân gebeurt? Bekijk hier de vijf meest recente crises, of kies een jaar voor een overzicht van alle incidenten in dat jaar.

9 januari 2020 – Grote brand in Grou (GRIP 1)

Op donderdag 9 januari 2020 breekt brand uit in een loods met boten in Grou. Daarbij komt veel rook vrij. Tijdens de brandbestrijding valt er een muur om, waardoor twee brandweercollega’s lichtgewond raakten. Brandweercollega’s van de posten in Akkrum, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Mantgum en Burgum zijn ingezet voor het bestrijden van de brand.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.

9 januari 2020 - Verdacht pakketje station Leeuwarden (GRIP 1)

Op donderdag 9 januari 2020 wordt om 11.00 uur een verdacht pakketje in een lege trein op het station in Leeuwarden gevonden. Het hele station wordt ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt het pakketje. Daaruit blijkt dat er geen gevaar is, waarop tegen 15.30 uur het treinstation weer volledig wordt vrijgegeven.

Meer lees je hier

31 december 2019 – Kettingbotsingen A32 en A7 (GRIP 1)

Op dinsdag 31 december 2019 ontstaan in een dichte mist twee kettingbotsingen: eerst op de A32 bij Akkrum, kort daarna op de A7 bij Heerenveen. Op de A32, waar 30 auto’s op elkaar botsen, komt één persoon om het leven. 17 mensen raken licht gewond en 2 mensen lopen zwaarder letsel op. Op de A7 botsen 40 auto’s op elkaar. Hier raken 8 mensen gewond. De betrokkenen bij beide botsingen worden opgevangen; een aantal personen kan zelf naar huis, voor de anderen wordt een slaapplaats geregeld.

Zie ook het artikel in de Leeuwarder Courant.

 

https://www.lc.nl/friesland/Betrokkenen-over-kettingbotsing-A32-In-één-keer-kwam-er-een-witte-deken-over-de-auto.-Ik-zag-zelfs-mijn-motorkap-niet-meer-25192397.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

29 november 2019 - Brand ST. Nicolaasga (GRIP 1)

In sporthal Doniahal in St. Nicolaasga woedt op vrijdag 29 november 2019 een grote uitslaande brand. Daarbij komt veel rook vrij, die over het dorp trekt. Op het moment van de brand zijn er geen mensen aanwezig in het pand. Door de brand is de sporthal de komende tijd niet bruikbaar; alle sportevenementen die in de hal zouden worden georganiseerd, worden afgelast.

Zie ook het artikel op Omrop Fryslân

28 augustus 2019 - Brand Leeuwarden (GRIP 1)

Voor de tweede keer in vier dagen tijd woedt er een brand in een portiekflat in de Boksdoornstraat in Leeuwarden. De brand woedt in de kelder en het trappenhuis staat vol rook. Daardoor kunnen de mensen in de zes bovenliggende appartementen het pand niet via het trappenhuis ontvluchten. De brandweer haalt alle bewoners en een aantal huisdieren veilig uit hun woningen. Drie personen zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd.

Zie ook het artikel op Omrop Fryslân.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.