Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Crises in Fryslân

Ben jij nieuwsgierig naar wat er ieder jaar in Fryslân gebeurt? Bekijk hier de vijf meest recente crises, of kies een jaar voor een overzicht van alle incidenten in dat jaar.

Op donderdag 1 juli 2021 is op Vliegbasis Leeuwarden een F-16 bij het opstarten een tegenoverstaand gebouw ingereden. De Belgische vlieger heeft zichzelf met de schietstoel in veiligheid kunnen brengen. Hij raakte daarbij gewond. Naast de vlieger is ook een tweede persoon gewond geraakt.

Zie ook:

Op donderdag 20 mei 2021 breekt er brand uit bij Van der Wal Hout aan de Woudweg in Noardburgum. Een loods van 100x40 meter staat in brand en slaat over naar het woonhuis. Er komt veel rook vrij; daarom is een NL-Alert verzonden. De loods en het woonhuis moeten als verloren worden beschouwd. Er waren geen personen meer in het pand aanwezig.

Er zijn bij de brand dunne scherpe delen van zonnepanelen, die op het dak van de loods lagen, vrijgekomen. Deze deeltjes hebben zich verspreid in een gebied van meerdere kilometers rondom Noardburgum.

Zie ook:

Op woensdagnacht 12 mei 2021 breekt er brand uit in een loods op de vuilstort van Omrin aan de Greunsweg in Leeuwarden. Omdat er veel rook vrijkomt is er een NL-Alert verzonden. De hal met papier en grof huishoudelijk vuil is totaal verwoest.

Zie ook:

Op 16 april 2021 legt een uitslaande brand de snoepfabriek van Continental Candy Industries aan De Bolder in Drachten in de as. Alle medewerkers zijn veilig buiten gekomen. Omdat er veel rook vrijkomt is een NL-Alert verzonden.

Zie ook:

Op maandag 25 januari 2021 worden 32 huizen aan de Westhemstraat in Sneek ontruimd omdat er gas is vrijgekomen. Het gaslek wordt door Liander gedicht, waarna de brandweer alle woningen controleert. Na drie uren kunnen de bewoners terug hun huis in.

Zie ook: