In Fryslân is bij meerdere inwoners het coronavirus vastgesteld. Bekijk onze coronaviruspagina voor meer informatie.

Crises in Fryslân

Ben jij nieuwsgierig naar wat er ieder jaar in Fryslân gebeurt? Bekijk hier de vijf meest recente crises, of kies een jaar voor een overzicht van alle incidenten in dat jaar.

1 maart 2020 – Grote brand in Oosterwolde (GRIP 2)

Op zondagnacht 1 maart 2020 breekt er een zeer grote brand in een loods aan de Houtwal in Oosterwolde. De loods van bijna 8.000 vierkante meter staat volledig in brand.

Meer lees je hier.

28 februari 2020 – Uitslaande brand Engwierum (GRIP 1)

Op vrijdag 28 februari 2020 breekt er een uitslaande brand uit in een café aan de Sylsterwei in Engwierum. Meerdere woningen worden bedreigd door de vlammen en worden daarom ontruimd.

Meer lees je hier.

9 januari 2020 – Grote brand in Grou (GRIP 1)

Op donderdag 9 januari 2020 breekt brand uit in een loods met boten in Grou. Daarbij komt veel rook vrij. Tijdens de brandbestrijding valt er een muur om, waardoor twee brandweercollega’s lichtgewond raakten. Brandweercollega’s van de posten in Akkrum, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Mantgum en Burgum zijn ingezet voor het bestrijden van de brand.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.

9 januari 2020 - Verdacht pakketje station Leeuwarden (GRIP 1)

Op donderdag 9 januari 2020 wordt om 11.00 uur een verdacht pakketje in een lege trein op het station in Leeuwarden gevonden. Het hele station wordt ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt het pakketje. Daaruit blijkt dat er geen gevaar is, waarop tegen 15.30 uur het treinstation weer volledig wordt vrijgegeven.

Meer lees je hier

31 december 2019 – Kettingbotsingen A32 en A7 (GRIP 1)

Op dinsdag 31 december 2019 ontstaan in een dichte mist twee kettingbotsingen: eerst op de A32 bij Akkrum, kort daarna op de A7 bij Heerenveen. Op de A32, waar 30 auto’s op elkaar botsen, komt één persoon om het leven. 17 mensen raken licht gewond en 2 mensen lopen zwaarder letsel op. Op de A7 botsen 40 auto’s op elkaar. Hier raken 8 mensen gewond. De betrokkenen bij beide botsingen worden opgevangen; een aantal personen kan zelf naar huis, voor de anderen wordt een slaapplaats geregeld.

Zie ook het artikel in de Leeuwarder Courant.

 

https://www.lc.nl/friesland/Betrokkenen-over-kettingbotsing-A32-In-één-keer-kwam-er-een-witte-deken-over-de-auto.-Ik-zag-zelfs-mijn-motorkap-niet-meer-25192397.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.