Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Crises in Fryslân

Ben jij nieuwsgierig naar wat er ieder jaar in Fryslân gebeurt? Bekijk hier de vijf meest recente crises, of kies een jaar voor een overzicht van alle incidenten in dat jaar.

25 januari 2021 – Gaslek Sneek (GRIP 1)

Op maandag 25 januari 2021 worden 32 huizen aan de Westhemstraat in Sneek ontruimd omdat er gas is vrijgekomen. Het gaslek wordt door Liander gedicht, waarna de brandweer alle woningen controleert. Na drie uren kunnen de bewoners terug hun huis in.

Zie ook:

6 januari 2021 – Incident Oosterwolde (GRIP 1)

Op woensdag 6 januari 2021 gaat een man in een woning in Oosterwolde door het lint. De politie probeert hem te overtuigen mee te werken en de woning te verlaten. Nadat de man in de woning is aangehouden wordt hij meegenomen naar het politiebureau. Ook zal voor hem de geestelijke gezondheidszorg worden ingeschakeld.

Zie ook:

2 januari 2021 – Brand Dronrijp (GRIP 1)

Op zaterdag 2 januari 2021 ontstaat in Dronrijp brand in een woonvorm voor mensen met dementie. Omdat het pand vol staat met rook worden de bewoners geëvacueerd en opgevangen in een locatie naast de woonvorm. In de loop van de dag kunnen de bewoners weer terug naar hun appartement. Drie personen worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Zie ook:

23 oktober 2020 – Brand Sneek (GRIP 1)

Op vrijdag 23 oktober 2020 woedt een uitslaande brand op de derde verdieping van een portiekflat in Sneek. Vanwege de vele rook wordt er een NL-Alert verzonden in de omgeving. Vier personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de ontruiming van de aangelegen woningen wordt een hennepplantage aangetroffen. Ook wordt een mogelijk explosief gevonden. De explosieven opruimingsdienst (EOD) heeft de mogelijke explosieven verwijderd.

Zie ook:

24 september 2020 – Brand Leeuwarden (GRIP 1)

Op donderdag 24 september 2020 breekt er brand uit in woonzorgcomplex De Noorderbrug aan de Sixmastraat in Leeuwarden. Door de brand ontstaat er veel rook in het gebouw. Een aantal bewoners wordt uit het pand gehaald.

Zie ook: