Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Wilma: "Ik zie vaak de angst in hun ogen"

02 maart 2021

Zorgambulanceverpleegkundige Wilma van Heerde uit Dokkum vervoert – naast de reguliere patiënten voor de planbare ambulancezorg - elke dag dat ze werkt coronapatiënten. Tijdens de eerste golf bracht ze, samen met de zorgambulancechauffeur, veel mensen met COVID-19 van Brabant naar Friesland. Nu heeft ze bij Kijlstra Ambulancezorg de handen vol aan het verplaatsen van Friese patiënten.

Wilma was in maart vorig jaar één van de eersten die coronapatiënten moest evacueren van Brabant naar Friesland. ,,Ik weet nog dat ze mij onder het eten belden met de vraag of ik dat wilde doen. Tuurlijk, zei ik meteen. Tegelijkertijd vroeg ik me af: waar heb ik ‘ja’ tegen gezegd?’’, vertelt Wilma.  

Die eerste rit was spannend, maar ook bijzonder voor de zorgambulanceverpleegkundige. Ze had nog nooit zo’n wit, beschermend pak aan gehad. Onherkenbaar is ze als ze dat pak draagt. Je ziet alleen haar ogen. ,,Op de afdeling waar we onze patiënten moesten halen, zagen we allemaal van die ‘maanmannetjes’. Dat maakte indruk.’’

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het hele interview met Wilma van Heerde op onze website, of bekijk de video hieronder: 

 

Bekijk alle berichten uit de frontlinie