Hoofd Taakorganisatie Omgevingszorg
Fryslân, Nevenfunctie
Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag voor een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân? Solliciteer dan bij Veiligheidsregio Fryslân!
Bevolkingszorg vormt een essentieel onderdeel van de crisisbeheersing binnen de Veiligheidsregio Fryslân. Denk bijvoorbeeld aan het informeren van inwoners en het opvangen van getroffenen. Vanaf opschalingsniveau GRIP 2 worden in de Veiligheidsregio Fryslân expertteams ingezet om de uitvoering van bevolkingszorg tijdens een crisis aan te sturen. In Fryslân zijn er diverse expertteams actief, waaronder het expertteam Omgevingszorg.
Dit ga je doen
Het Hoofd Taakorganisatie Omgevingszorg stuurt de Taakorganisatie Omgevingszorg aan en maakt deel uit van het Team Bevolkingszorg. De Taakorganisatie Omgevingszorg bestaat onder andere uit teamleiders ruimtebeheer, milieubeheer en bouwbeheer. De Taakorganisatie Omgevingszorg voorziet in maatregelen ten behoeve van een veilige en leefbare omgeving door;
- Het beperken van schadelijke effecten voor mens, dier en omgeving;
- Het beperken van economische schade;
- Het treffen van veiligheidsvoorzieningen om fysieke schade te beperken.
Je verzamelt en analyseert informatie uit het proces Omgevingszorg. Op basis daarvan geef je leiding aan de crisisbesluitvorming binnen de Taakorganisatie. Het Hoofd Taakorganisatie Omgevingszorg stemt af en legt verantwoordelijkheid af aan de Leider Team Bevolkingszorg.
Inzetbaarheid
Als Hoofd Taakorganisatie Omgevingszorg vervul je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak, die je tijdens je reguliere baan uitvoert. Je maakt deel uit van een piketteam bestaande uit zes Hoofden Taakorganisatie Omgevingszorg. Een keer in de zes weken ben je 24/7 oproepbaar (piket). Wanneer je via de pager wordt gealarmeerd voor een inzet bij incident of crisis dien je binnen de gestelde tijdsnorm aanwezig te zijn in het gemeentehuis van de incidentgemeente. Daarnaast maak je negen à tien werkdagen op jaarbasis vrij voor:
- opleidingen, trainingen en oefeningen;
- het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van deze nevenfunctie en het onderliggende werkproces;
- het overdragen van kennis aan collega’s.
Dit ben jij:
- Je hebt hbo werk- en denkniveau;
- Je hebt affiniteit met en kennis van hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding incl. het bijpassende urgentiebesef;
- Je hebt kennis van en ervaring met een politieke/bestuurlijke omgeving;
- Je hebt het vermogen om leiding te geven en te coördineren in een complexe en hectische omgeving waarin meerdere disciplines (zoals de politie, brandweer en gemeente) actief zijn;
- Je herkent je in de competenties bestuurlijke sensitiviteit, analytisch vermogen, samenwerkend, communicatief vaardig en een flexibele houding;
- Je hebt affiniteit met het deelproces omgevingszorg, bijvoorbeeld vanwege je reguliere functie (leidinggevende) in wijk- of dorpenbeheer, bouwen & wonen, milieu of ruimtelijke ordening;
- Je kunt voldoen aan de opkomsttijd van maximaal 90 minuten in het gemeentehuis van de gemeente waar het incident of de crisis plaatsvindt;
- Je hebt toestemming van je hoofdwerkgever om deze nevenfunctie uit te voeren.
Dit bieden we je
We bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak naast je huidige functie. Je ontvangt hiervoor een piketvergoeding via jouw hoofdwerkgever. Wij faciliteren een opleidings- en oefentraject om de nevenfunctie goed te kunnen vervullen.
Goed om te weten
- Om deel uit te kunnen maken van het expertteam is het vereist dat je werkzaam bent bij een Friese gemeente. Na de selectie volgt een opleidings- en oefentraject.
- Als je bij ons in dienst komt, vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervan krijg je van ons terug.
- We werven op hetzelfde moment intern en extern. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!
Interesse?
Solliciteer dan voor 2 juni 2025 via onderstaande knop. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 10 juni 2025. We vragen je om rekening te houden met dit moment.
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Natasja Post, piketcoördinator, via telefoonnummer 06 38 90 88 09. Als je een Hoofd Taakorganisatie wil spreken, dan is dat in overleg ook mogelijk.
Sluitingsdatum 02 juni 2025
Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk gezien drie onderdelen: Crisisbeheersing, GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.
Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.