Pers en woordvoering

Redactie en journalisten kunnen contact opnemen met één van onze persvoorlichters via Team Communicatie. Team Communicatie is te bereiken via het persnummer: 088 22 99 992 (op werkdagen, van 09.00-17.00 uur). Dit nummer is voor persvragen over Veiligheidsregio Fryslân, algemene vragen over crisisbeheersing (in de koude fase), Brandweer Fryslân en GGD Fryslân. Het mailadres van het team Communicatie is: communicatie@vrfryslan.nl.

Woordvoering bij grote incidenten, een ramp of een crisis

Bij een groot incident, ramp, brand of crisis kan je 24/7 terecht via: 088 229 8822. Voor overige persvragen kun je tijdens kantooruren terecht op: 088 229 99 92. 

Bij de grote incidenten en GRIP 1 situaties wordt de regionale pers geïnformeerd via een persalarm. In het persalarm wordt het juiste telefoonnummer voor de pers genoemd. Vaak is dat de hulpdienst of instantie die het meest logisch past bij de situatie; bijvoorbeeld de brandweer bij een grote brand.

Zodra een incident wordt opgeschaald naar GRIP 2 of hoger, is de perswoordvoering opgenomen in de crisisstructuur. De woordvoering wordt dan verzorgd door de gemeente waarin de ramp of crisis plaatsvindt.
 

Pers bij bestuursvergaderingen

De bestuursvergaderingen van het Algemeen Bestuur, de Bestuurscommissie Veiligheid en de Bestuurscommissie Gezondheid zijn openbaar. Ook pers is hier van harte welkom. De vergaderdata en de agendaonderwerpen staan op de website van Veiligheidsregio Fryslân.

Contact met een expert

Wil je contact met een deskundige, zoals een crisisfunctionaris, een jeugdarts of een duikspecialist bij de brandweer? Dat kan! Onze medewerkers delen graag hun vakkennis door meer achtergrondinformatie te geven over een actueel onderwerp. Team Communicatie helpt je graag verder. Telefoon: 088 22 99 992, mail: communicatie@vrfryslan.nl

Nieuwsberichten

Veiligheidsregio Fryslân is regelmatig in het nieuws. Onze nieuwsberichten en -archief vind je op verschillende websites:

Logo’s

Hieronder kun je de logo's downloaden en vrij gebruiken.

Download logo Veiligheidsregio Fryslân

 

Download logo GGD Fryslân

 

Woordvoerders

Hieronder kun je de foto's van onze woordvoerders downloaden.

Sytske Balt-Dijkstra

 

Priscilla Klock

 

Marten Klaas Brinksma

 

Marko Kinderman

 

Jan Willem Zwart

 

Jan Kees Toxopeus

 

Baukje de Wal-Boekema

 


Contact pers en woordvoering

Team Communicatie

werkdagen 9.00 - 17.00 uur