Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Zaterdag 2 oktober: twee GRIP-incidenten, drukke dag voor hulpverleners

07 oktober 2021

De dag van 2 oktober 2021 was een drukke dag door twee behoorlijke GRIP-incidenten vanwege brand. Eén GRIP-incident door een zeer grote brand in een sauna van het WTC Hotel in Leeuwarden en één GRIP-incident in Kollum vanwege een grote uitslaande brand in een stal met vijfhonderd geiten. Het was voor de Friese hulpverleningsdiensten een hectische en drukke middag en avond.

2 oktober 2021 - Zeer grote brand in WTC Hotel Leeuwarden (GRIP 1)

In het WTC Hotel aan de Heliconweg in Leeuwarden brak zaterdagmiddag 2 oktober 2021 een grote brand uit. Het ging om een brand in een sauna op de vierde etage van het hotel. Brandweer Fryslân schaalde uiteindelijk op naar ‘zeer grote brand’, waarna vrijwel direct werd opgeschaald naar GRIP 1In het pand kwam veel rook vrij. Het gebouw werd ontruimd;  ongeveer 30 personen zijn opgevangen in het casino in Leeuwarden. Enkele mensen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, er zijn verder geen slachtoffers gevallen. Het hotel heeft veel schade opgelopen. De hotelgasten konden die nacht niet terug naar het hotel en zijn naar andere locaties geholpen.

Zie ook:

2 oktober 2021 - Grote uitslaande brand in stal in Kollum (GRIP 1)

Zaterdagavond 2 oktober 2021 is een zeer grote uitslaande brand uitgebroken in een stal bij een melkgeitenbedrijf aan de Hesseweg in Kollum. In de stal stonden zo’n vijfhonderd geiten. Korpsen uit Grijpskerk, Zuidhorn, Dokkum, Kollum en Buitenpost werden opgeroepen om de brand te bestrijdenEén persoon is onderzocht door het ambulancepersoneel vanwege rookinhalatie. Van de vijfhonderd geiten hebben minder dan tien het niet overleefd.

Zie ook: