Veiligheidsregio Fryslân doet mee aan Odyssey Hackathon

11 april 2019

Van 11-15 april 2019 doet Veiligheidsregio Fryslân mee aan de Odyssey Hackathon in Groningen. Tijdens dit evenement zoeken innovatieteams vanuit de hele wereld naar oplossingen voor grote uitdagingen. Samen met de Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Groningen, Meldkamer Noord-Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid heeft Veiligheidsregio Fryslân hiervoor twee ‘challenges’ uitgeschreven.

Twee challenges

Aan de Odyssey Hackathon doen in totaal 100 teams mee uit verschillende landen. Deze teams zijn verdeeld over twintig challenges uit diverse sectoren in de samenleving. Tien internationale teams gaan aan de slag met de twee challenges die mede door Veiligheidsregio Fryslân zijn uitgeschreven. In de eerste challenge staat de vraag centraal hoe je het delen van informatie over gevaarlijke stoffen kunt stimuleren. De tweede challenge gaat over het zorgen voor gevalideerde informatie en het delen daarvan tijdens een crisis. De tien teams moeten aan het einde van het weekend onder meer een werkend prototype opleveren, waarna er één winnend team uit de bus komt.

Netwerksamenleving

Naast het werken aan technische oplossingen ligt aan de hackathon de gedachte ten grondslag dat we in een netwerksamenleving leven en dat problemen samen moeten worden opgelost. Moderne technologie kan daar bij helpen. “Wij doen als Veiligheidsregio Fryslân mee aan de hackathon omdat we de netwerksamenleving actief willen omarmen,” vertellen Johan Haasjes, programmaleider innovatie en informatie, en Jeroen Westerik, afdelingshoofd informatiemanagement bij Veiligheidsregio Fryslân. “Daarnaast willen we concrete en toepasbare ervaring opdoen met de zich snel ontwikkelende technologieën om ons heen. Zo werken we nu en in de toekomst samen aan een veiliger Fryslân.”

Meer weten?

Kijk dan op https://www.brandweer.nl/ons-werk/odyssey-hackathon of op https://www.odyssey.org/

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.