Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Restaurant van Wellness en Beauty de Woudfennen gesloten

27 oktober 2020

Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân is met ingang van 27 oktober 2020 besloten het restaurant van Wellness en Beauty de Woudfennen in Joure te sluiten. Het besluit werd genomen vanwege het niet naleven van de maatregelen uit de noodverordening.

Het restaurant heeft zich op zaterdag 17 en donderdag 22 oktober 2020 niet aan de coronaregels gehouden. Zo bleek dat er in het restaurant zowel hotel- als daggasten aanwezig waren. Dit terwijl alleen aan hotelgasten eten en drinken mag worden verstrekt. 2/3 van de gasten hadden een arrangement geboekt zonder een hotelovernachting. Ook stonden er op de website arrangementen met eten in het restaurant vermeld. Daarom is besloten om deze horecagelegenheid te sluiten.

De overtredingen zijn door de  toezichthouders van de gemeente De Fryske Marren geconstateerd, waardoor burgemeester Veenstra de voorzitter van de Veiligheidsregio heeft verzocht om tot sluiting over te gaan.

De ondernemer moet een plan indienen waaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen om de regels uit de noodverordening na te leven. Na goedkeuring van het plan zal de voorzitter van de Veiligheidsregio heroverwegen of de sluiting wordt ingetrokken.

Download het aanwijzingsbesluit