Ben je op zoek naar meer informatie over het coronavirus? Bekijk onze coronapagina of bel 0800-1351.

Odyssey Hackathon: hoe Blockchain en AI ons kan helpen

23 april 2019

Het zit erop! In de oude suikerfabriek in Groningen vond van 12 t/m 15 april de Odyssey Hackathon plaats: het grootste blockchain evenement ter wereld. Het IFV, brandweer en veiligheidsregio's deden mee en hebben zich drie dagen lang bijna non-stop ondergedompeld in een (ody)zee van energie, innovatie en bruisende ideeën.

100 teams. 20 vraagstukken. 29 nationaliteiten. En 48 uur om tot nieuwe, frisse, onverwachte oplossingen te komen. En dat is gelukt! In de video hieronder wordt kort verteld over de winnende voorstellen: één gericht op de toepassing van Artificial Intelligence en één gericht op de technologie van blockchain. Meer over deze oplossingen vind je verderop op deze pagina. Ben je benieuwd naar de andere winnende teams? Kijk dan op de site van Odyssey Hackaton.

Odyssey Ignite: kick-off voor gloednieuwe ideeën

Het evenement zit er op. Maar nu is het aan ons om de ideeën verder te brengen. Op 15 april 2019 maakten we meteen een eerste stap tijdens de 'Odyssey Ignite'. Hier werden de winnende oplossingen gepresenteerd aan relevante stakeholders en investeerders, om ze op alle vlakken direct een flinke boost te geven. En met succes! Zo zijn er contacten gelegd met onder andere KLM en is een vervolgafspraak met het team gemaakt.

Wordt vervolgd

De komende tijd gaan we de resultaten, wat deze voor ons betekenen en welke vervolgstappen we concreet gaan zetten met en binnen onze eigen organisaties delen. Er zijn ook interessante raakvlakken met ons project ‘De virtuele assistent’. Binnenkort dus (veel) meer hierover!

Meer weten?

Kijk dan op https://www.brandweer.nl/ons-werk/odyssey-hackathon of op https://www.odyssey.org/

Vragen? Daarmee kun je ook terecht bij Johan Haasjes en Jeroen Westerik van Veiligheidsregio Fryslân.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.