Multidisciplinaire oefening

20 april 2023

In april is er op vier avonden door diverse hulpverleningsinstanties geoefend op de Lytse Brekken bij Follega.

Het scenario

Een skûtsje ligt aangemeerd bij een eiland. Een groep van 25 à 30 personen hebben een familiefeestje. Maar het feestje wordt abrupt verstoord wanneer een vrachtschip tegen het skûtje aanvaart. Er breekt brand uit in het skûtsje en diverse personen raken gewond. Op het moment van de aanvaring bevinden een aantal slachtoffers zich in het water en andere slachtoffers bevinden zich in het skûtsje. De hulpdiensten worden opgeroepen. Aan hen om alles in goede banen te leiden en de slachtoffers te redden en aan vaste land te krijgen.

Geslaagde oefeningen

Politie, brandweer, ambulance, Rijkswaterstaat en andere hulpverleningsinstanties maakten deel uit van de meerdaagse oefening. Wij kijken met trots terug op de geslaagde oefeningen.

Man zwaait naar de boten van de hulpdiensten. De hulpdiensten zijn aan het werk op het eiland. Twee hulpverleners helpen een vrouw van het skûtsje af. Hulpdiensten hebben overleg. Verschillende boten van hulpdiensten liggen in het water en de hulpverleners overleggen met elkaar. Een brandweerman blust de brand in het skûtsje.