Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

GRIP 2: Brand Oosterwolde

01 maart 2020

Op zondagnacht 1 maart 2020 breekt er een zeer grote brand in een loods aan de Houtwal in Oosterwolde. De loods van bijna 8.000 vierkante meter staat volledig in brand.

Om te voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar omliggende gebouwen, worden brandweereenheden uit Fryslân, Drenthe, Overijssel en Groningen ingezet. Met o.a. NL-Alerts worden omwonenden gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen, in verband met de grote hoeveelheid rook.

Een aantal bewoners aan de Molenweg moet tijdelijk hun woningen verlaten. Zij worden opgevangen bij verzorgingshuis Stellinghaven in Oosterwolde. Aan het eind van de dag kunnen alle bewoners weer terug naar hun huis.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand en wil graag in contact komen met getuigen. Mensen die iets hebben gezien of informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Op de hoogte blijven van de brand in Oosterwolde? Volg het Twitteraccount van Brandweer Fryslân of het Twitteraccount van Politie Fryslân voor de laatste updates. Of kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Ooststellingwerf.