Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

''De sfeer in het Coronacentrum Friesland is niet te beschrijven.''

09 april 2021

Hoe gaat het op dit moment met de mensen die werkzaam zijn in de zorg? Wat maken ze allemaal mee en houden ze het op de voeten? Er zijn veel verhalen achter de kille coronacijfers. Daarom is Veiligheidsregio Fryslân met een reeks berichten uit de frontlinie gestart, ook om mensen erop te wijzen zich aan de maatregelen te houden.

Iedere week sturen wij een achtergrondartikel over mensen die werkzaam zijn in de zorg. Om zo aandacht te besteden aan de verhalen achter de kille coronacijfers. Uit onze reeks ‘Berichten uit de frontlinie’ deze week aandacht voor het Coronacentrum Friesland in Heerenveen: over rouw, verdriet en niet kunnen slapen. Maar ook het enthousiaste team, erehagen en dankbaarheid.

Eileen van Ligten uit Ten Boer, Petronella Jouwsma uit Jorwert en Lianne Willemstein uit Drachten zagen in het Coronacentrum Friesland zo'n vijfhonderd patiënten, waarvan bijna honderd overleden.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het hele interview met Eileen, Petronella en Lianne op onze website of bekijk de video hieronder: