Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

E-learning-modules

Om het Incidentbestrijdingsplan Waddenzee (IBP-W) en IJsselmeergebied (IBP-IJ) te leren kennen en bekend te worden met het afhandelen van een incident conform de planvorming, hebben CRW en SAMIJ een elektronische leeromgeving voor de meldkamers laten ontwikkelen.

Met de E-learning-modules Waddenzee en IJsselmeer kunnen de medewerkers van de ‘land’-meldkamers (o.a. MKNN, MKF en MK Haarlem), Kustwachtcentrum (KWC), de ‘haven’-verkeersposten en de Centrale Meldposten Waddenzee (CMW) en IJsselmeer (CMIJ) hun vakbekwaamheid voor de grotere multidisciplinaire incidenten op peil brengen en houden.

Inmiddels is de nieuwe E-learning module (2021) Meldkamers voor het IJsselmeer gereed en beschikbaar. Deze E-learning is tevens geschikt voor de CoPI-leden. Het doorlopen van een E-learning-module duurt 30-45 minuten. Eind 2021 wordt de volgende versie voor de Waddenzee opgeleverd.

LET OP: klik op ‘Inloggen als gast’ om de module te starten. Om in te kunnen loggen is een wachtwoord nodig. Dit kan worden aangevraagd door een mail te sturen aan crw@vrfryslan.nl met als onderwerp: Wachtwoord E-learning-modules.

Helaas blijkt de E-learning-omgeving niet in alle browsers even goed te werken. Wij adviseren daarom het gebruik van de browser Firefox. Als er een pop-up in beeld verschijnt, geef dan aan dat u eenmalig de pop-ups van deze site wilt toestaan. Dat is nodig om toegang te kunnen krijgen tot de E-learning-module.

Ga naar de E-learning-module Waddenzee voor Meldkamers

 

Ga naar de E-learning-module IJsselmeergebied voor Meldkamers

 

Ga naar de E-learning-module Waddenzee voor CoPI-leden