Crises in 2020

Hieronder vind je een actueel overzicht van alle GRIP incidenten in 2020.

Op vrijdag 23 oktober 2020 woedt een uitslaande brand op de derde verdieping van een portiekflat in Sneek. Vanwege de vele rook wordt er een NL-Alert verzonden in de omgeving. Vier personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de ontruiming van de aangelegen woningen wordt een hennepplantage aangetroffen. Ook wordt een mogelijk explosief gevonden. De explosieven opruimingsdienst (EOD) heeft de mogelijke explosieven verwijderd.

Zie ook:

Op donderdag 24 september 2020 breekt er brand uit in woonzorgcomplex De Noorderbrug aan de Sixmastraat in Leeuwarden. Door de brand ontstaat er veel rook in het gebouw. Een aantal bewoners wordt uit het pand gehaald.

Zie ook:

Op dinsdag 8 september 2020 breekt brand uit in een verzorgingscentrum in Sint Annaparochie. Vanwege de hevige rookontwikkeling worden een aantal appartementen ontruimd. Twee bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, maar hoeven niet naar het ziekenhuis. Na uitvoerige ventilatie kunnen de bewoners weer terug naar hun woningen.

Zie ook:

Op vrijdag 21 augustus 2020 vindt er op de A6 bij Sint Nicolaasga een ernstig verkeersongeval plaats. Bij het ongeval zijn in ieder geval 6 voertuigen betrokken, waaronder twee vrachtwagens.

Meer informatie hierover lees je in ons nieuwsoverzicht.

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei 2020 woedt er een grote brand bij het bedrijf ThermoNoord aan de Wetterwille in Gorredijk. Een groot aantal lege afvalcontainers vat vlam en er is een hevige rookontwikkeling.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.

Op donderdagmiddag 23 april 2020 woedt er een uitslaande brand in een platenzaak aan de Voorstreek in Leeuwarden. Vanwege de rook wordt er een NL-Alert verzonden.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.

Op 10 maart 2020 wordt bij de eerste twee inwoners van Fryslân het coronavirus vastgesteld. Vanwege de coronacrisis in Nederland schalen alle veiligheidsregio’s op naar GRIP 4.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.

Op zondagnacht 1 maart 2020 breekt er een zeer grote brand in een loods aan de Houtwal in Oosterwolde. De loods van bijna 8.000 vierkante meter staat volledig in brand.

Meer lees je hier.

Op vrijdag 28 februari 2020 breekt er een uitslaande brand uit in een café aan de Sylsterwei in Engwierum. Meerdere woningen worden bedreigd door de vlammen en worden daarom ontruimd.

Meer lees je hier.

Op donderdag 9 januari 2020 wordt om 11.00 uur een verdacht pakketje in een lege trein op het station in Leeuwarden gevonden. Het hele station wordt ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt het pakketje. Daaruit blijkt dat er geen gevaar is, waarop tegen 15.30 uur het treinstation weer volledig wordt vrijgegeven.

Meer lees je hier

Op donderdag 9 januari 2020 breekt brand uit in een loods met boten in Grou. Daarbij komt veel rook vrij. Tijdens de brandbestrijding valt er een muur om, waardoor twee brandweercollega’s lichtgewond raakten. Brandweercollega’s van de posten in Akkrum, Grou, Heerenveen, Leeuwarden, Mantgum en Burgum zijn ingezet voor het bestrijden van de brand.

Meer info lees je in ons nieuwsoverzicht.