Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Camping Appelhof sluit maandag 17 augustus de deuren

14 augustus 2020

In goed overleg tussen Camping Appelhof, de gemeente Terschelling en Veiligheidsregio Fryslân is besloten dat Camping Appelhof op maandag 17 augustus 2020 om 12.00 uur sluit. Hiermee wordt aan de aanwezige gasten op de camping, de jongeren die nog naar de camping zouden gaan én aan de eilandbewoners duidelijkheid gegeven. “Hoewel het aantal jongeren dat positief is getest op corona tot dusverre gelukkig meevalt, nemen we de situatie heel serieus,” aldus burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Terschelling.

Inmiddels zijn al veel jongeren vertrokken van de camping en hebben er veel geannuleerd. Degenen die op dit moment nog op de camping zijn en de jongeren die nog van plan waren naar de camping te komen worden door Camping Appelhof geïnformeerd.

Voor de jongeren die dit weekend van het eiland vertrekken is voldoende plek op de veerboot. Mochten er vandaag meer jongeren positief worden getest op corona, dan gaan deze met een aparte vervoerder naar Harlingen.

Camping Appelhof een dag langer de tijd om te sluiten

Camping Appelhof heeft tot maandag 17 augustus 2020 12.00 uur de tijd om alle campinggasten van de camping te laten vertrekken. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de camping zondag om 12.00 uur al leeg moet zijn. In overleg met de camping, gemeente en veiligheidsregio is besloten om dit één dag uit te stellen, zodat de aanwezige jongeren meer verspreid en met inachtneming van de coronamaatregelen kunnen vertrekken.

Campinggasten die al op een eerdere datum zouden vertrekken, kunnen niet langer dan oorspronkelijk gepland op de camping blijven. Zij gaan op hun eerder geplande vertrekdatum naar huis.

De sluiting van de camping is formeel vastgelegd in een aanwijzingsbesluit van de voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân.

Bekijk het aanwijzingsbesluit