E-learning module Veilig Wadlopen

Wadlopen op de Waddenzee moet veilig gebeuren. Daarom heeft Coördinatie Regeling Waddenzee (CRW) een e-learning-module ‘Veilig wadlopen’ gemaakt. Daarmee kunnen de wadloopgidsen van diverse wadlooporganisaties hun kennis over veiligheid op peil brengen en houden. De Veiligheid adviescommissie Wadlopen (VACW) heeft opdracht gegeven voor het maken van de e-learning.

Het doorlopen van de e-learning ‘Veilig Wadlopen’ duurt 50-60 minuten. LET OP: klik op ‘Inloggen als gast’ om de module te starten. Het wachtwoord is: Wadlopen. Heb je vragen over de e-learning? Mail dan naar crw@vrfryslan.nl.

Ga naar de e-learning-module Veilig Wadlopen


Helaas blijkt de e-learning omgeving niet in alle browsers even goed te werken. Wij adviseren daarom het gebruik van de browser Firefox. Als er een pop-up in beeld verschijnt, geef dan aan dat u eenmalig de pop-ups van deze site wil toestaan. Dat is nodig om toegang te kunnen krijgen tot de e-learning module.

Vergunning voor wadloopgidsen

Wil je als wadloopgids solo wadlopen? Of wil je wadlooptochten voor groepen organiseren? Dan heb je een vergunning en/of pas nodig. Op de website van de Provinsje Fryslân kun je digitaal je vergunning en/of pas aanvragen.