Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Cybersecurity

Digitale bedreigingen komen steeds vaker voor. Ze verschillen in soort en omvang. Van een computervirus op je pc thuis tot een grootschalige cyberaanval, gericht om onze energietoevoer of ons telefoonnet plat te leggen. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor door te weten welke vormen er zijn en wat je kan doen om te voorkomen dat jij het slachtoffer wordt.
Iemand in een vest met capuchon die aan het coderen is, donkere foto

DDos-aanval

Weet jij wat een DDos-aanval is? Weet je wie er risico loopt op een DDos-aanval en hoe je jezelf hier tegen kan beschermen? Lees meer op de website van Alert Online.

DDos-aanval

Twee kinderen die naar een laptopscherm kijken en allebei één oortje in

Je kind veilig online

Als ouder speel je een grote rol in de bewustwording van kinderen bij het veilig gebruik van internet en social media. Op de website van Alert Online vind je een aantal tips die je kunt toepassen om samen met je kinderen de online veiligheid te vergroten.

 

Website Alert Online

Tips

Hier lees je tips die je helpen om je tegen allerlei cybergevaren te beschermen. Tip 1: niet alleen lezen, maar ook gelijk doen!


Animatieafbeelding van een station waarbij iemand op een bankje op zijn telefoon zit met een bubbel om hem heen

Informatie over Alert Online

Alert Online is in 2012 gestart op initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het heeft de afgelopen jaren zijn best gedaan om de relevantie van cybercrime onder de aandacht te brengen en bedrijven te waarschuwen voor cybercriminelen. Ieder jaar vindt in oktober onder meer de cybersecurity maand plaats, waar Alert Online en haar partners meerdere activiteiten organiseren op het gebied van cybersecurity-bewustwording. In de rest van het jaar laat Alert Online eveneens van zich horen met diverse activiteiten.

Website Alert Online