Grootschalige oefening op Sneekermeer

In april 2018 organiseert Veiligheidsregio Fryslân een meerdaagse grootschalige hulpverleningsoefening op het Sneekermeer. De oefening is een veldoefening met operationele eenheden en materiaal, waarbij het scenario ook daadwerkelijk wordt nagespeeld.

Livestream

Tot onze grote spijt gaat het door technische problemen niet meer lukken om vanavond een live verbinding met de oefening te krijgen. Excuses aan iedereen die klaar zat om mee te kijken!

Kijk mee met de oefening en stel je vragen!

        Tijdens de laatste oefenavond op donderdag 19 april wordt vanaf 19.45 uur de oefening live uitgezonden. Marten-Klaas Brinksma van Brandweer Fryslân vertelt samen met journalist Roelof Lousma wat er tijdens de oefening gebeurt en waarom. Heb je vragen over de oefening? Stel je vragen tijdens de livestream via:
        WhatsApp: 06 3164 9044

Twitter: @VRFryslan
Facebook: @VeiligheidsregioFryslan

 

Hulpverlening door private watersportorganisaties

In de oefening draaien ook private watersportorganisaties mee. In 2016 en 2017 is hier een pilot mee gedraaid: watersportorganisaties zijn bij een ongeval op het water vaak sneller ter plaatse dan hulpdiensten, en kunnen dan eerst hulp verlenen of zelf kleine incidenten zelf oplossen. Deze organisaties worden vanuit Meldkamer Noord Nederland gealarmeerd bij een incident. De pilot is een groot succes: de watersportorganisaties zijn al tientallen keren in actie gekomen, tot grote tevredenheid van alle betrokken partijen en hulpdiensten. Tijdens de oefening in april draaien de private watersportorganisaties actief mee.

Deelnemers aan de oefening

Aan de oefening doen de volgende organisaties mee: Brandweer Fryslân, Politie Eenheid Noord-Nederland, Meldkamer Noord Nederland, Gemeente Súdwest Fryslân, Rijkswaterstaat, Wetterskip Fryslân, Provincie Fryslân, Regionale Ambulancevoorziening Fryslân, private watersportorganisaties en het Zeekadetkorps Harlingen, Lemmer en Urk. Veiligheidsregio Fryslân coördineert de grootschalige oefening.

Gezonder en veiliger Fryslân

    Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer Fryslân en GGD Fryslân met elkaar aan een gezonder en veiliger Fryslân. De afdeling Crisisbeheersing is onderdeel van de Veiligheidsregio en onder andere verantwoordelijk voor de vakbekwaamheid van de crisisorganisatie. Door te oefenen bereidt Veiligheidsregio Fryslân de crisisorganisatie en de hulpdiensten zo goed mogelijk voor op incidenten op het water.
Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.