Verpleegkundig specialist JGZ Publieke Gezondheid Asielzoekers

Verpleegkundig specialist JGZ Publieke Gezondheid Asielzoekers, Tijdelijk

Het PGA team zoekt een enthousiaste en initiatiefrijke kandidaat, die zich gaat richten op de uitvoering van jeugdgezondheidszorg (JGZ) op AZC locaties in Fryslân.

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van jeugdverpleegkundige tot medewerker materieelbeheer bij de brandweer, van jeugdarts tot P&O adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt bij aan het functioneren van onze organisatie. Veiligheidsregio Fryslân wil voor haar medewerkers een ‘great place to work’ zijn. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap en werkplezier.

In Fryslân zijn er ruim 3200 asielzoekers op vijf locaties, te weten Balk, Burgum, Drachten, Sneek en Sint Annaparochie en momenteel er nog twee noodopvanglocaties in Heeg en Leeuwarden. Je hebt affiniteit met transcultureel werken en vindt het leuk om vanuit jouw professie een bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien van jonge asielzoekers.    

Wat ga je doen?

 • Als verpleegkundig specialist werk je op het snijvlak van de verpleegkundigen en de artsen. Samen met de verpleegkundigen voer je preventieve activiteiten uit voor jeugdige asielzoekers in de leeftijd van 0 – 18 jaar.
 • Je verricht (sociaal) medisch onderzoek naar de gezondheid, de ontwikkeling en het functioneren van kinderen/jongeren. Je signaleert risicofactoren die een gezonde ontwikkeling in de weg staan, maakt deze bespreekbaar en leidt de jeugdige asielzoeker toe naar de juiste zorg.
 • Je geeft uitvoering aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP), onder meer door vaccinatieplannen (op maat) op te stellen.
 • Je kijkt samen met de jongere en ouders wat zij nodig hebben in het veilig opgroeien of in de opvoeding, waar hun voorlichtingsbehoefte ligt en stemt dit af met de jeugdverpleegkundige en/of gezondheidsbevorderaar.
 • Jouw begeleiding vindt op verschillende plekken en op verschillende manieren plaats, bijvoorbeeld op consultatiebureaus, scholen en door huisbezoeken.
 • Je bent breed inzetbaar en hebt vanuit jouw deskundigheid een belangrijke rol in interne en externe overleggen. Je deelt kennis en coacht collega’s vanuit jouw expertise.
 • Je adviseert samenwerkingspartners, zoals COA, GZA, Nidos, (ISK en BAO) scholen en gebieds-(wijk)teams.
 • Je participeert in lokale vormen van samenwerking, zoals de Multidisciplinaire Overleggen op het AZC en het Zorgteam op school en vervult hierbij (indien nodig) een regierol.
 • Je draagt actief bij aan onze teamontwikkeling en de ontwikkelingen binnen het PGA werkveld.

Je nieuwe team

Ons team bestaat uit jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, gezondheidsbevorderaars en een sociaal verpleegkundige (AGZ); allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van asielzoekers en jeugdigen van 0-18 jaar. Met elkaar leveren wij een bijdrage aan de publieke gezondheid van asielzoekers. Wij zijn flexibel, pragmatisch en houden er van om samen te werken aan mooie resultaten.

Als verpleegkundig specialist PGA

 • Heb je een afgeronde hbo-opleiding verpleegkunde, aangevuld met de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP). Ook ben je BIG-geregistreerd en ingeschreven in het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR).
 • Heb je bij voorkeur ervaring met de jeugdgezondheidzorg en met het werken in het elektronisch Kind Dossier (KD+), maar laat je niet weerhouden te reageren als je die ervaring nog niet hebt.
 • Vind je het leuk om met kinderen en hun ouders te werken.
 • Heb je affiniteit met transcultureel werken.
 • Kan je omgaan met een organisatie en een complexe omgeving die voortdurend in beweging is.
 • Ben je zelfstandig, initiatiefrijk en in staat om op verschillende niveaus effectief te communiceren.
 • Werk je nauw samen met collega’s binnen en buiten ons team en zorg je voor een optimale bijdrage vanuit jouw rol.
 • Vervul je een voortrekkersrol in deskundigheidsbevordering en innovatie van het verpleegkundig beroep.
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Beheers je bij voorkeur meerdere talen, waaronder het Fries (passief).

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.671,- (salarisschaal 10) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
 • Daarbovenop ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris, waarmee je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • De werktijden vinden veelal tijdens kantooruren plaats. Standplaats wordt in onderling overleg afgesproken.
 • Wij zoeken in eerste instantie een collega voor de periode van één jaar.
 • De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll constructie of detachering.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan, vanaf maandag 16 mei a.s., contact op met Trea Hempenius coördinator PGA, via telefoonnummer 088 22 99 337.

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 5 juni a.s. solliciteren via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 9 juni a.s. We willen je vragen hiermee rekening te houden. Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Sluitingsdatum 16 mei 2022

Meer over werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.