Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Experts Crisiscommunicatie (Nevenfunctie)

Drachten, Onbepaalde tijd

Functie inhoud

De ‘expert crisiscommunicatie’ kan ingezet worden voor drie communicatiefuncties (zie functieomschrijving in het PDF document - download de vacature). Het gaat hier om een neventaak, die je tijdens je reguliere baan uitvoert. Eén keer in de 6 weken ben je 24/7 oproepbaar (piket). Hierbij dien je binnen een bepaalde tijd aanwezig te zijn (dit varieert tussen de 30 en 90 minuten, en is afhankelijk van het soort functie) in de incidentgemeente of in het Regionaal Crisiscentrum (RCC) in Drachten.

Daarnaast maak je voor 0,05 fte (9 à 10 werkdagen op jaarbasis) tijd vrij voor:

 • opleidingen, trainingen en oefeningen;
 • het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de expertfunctie en het onderliggende werkproces;
 • het overdragen van kennis aan andere crisisfunctionarissen;
 • daadwerkelijke inzet bij incidenten of crises.

Ons team

  Als expert crisiscommunicatie maak je deel uit van het expertteam communicatie. Daarnaast maak je, afhankelijk van de rol die je tijdens je piketweek vervult, deel uit een aantal crisisteams. Als Hoofd Taakorganisatie Communicatie (HTOC) maak je deel uit van het Team Bevolkingszorg. Als Communicatieadviseur Regionaal Operationeel Team (ROT) ben je lid van het ROT en maak je deel uit van de taakorganisatie Communicatie. Als communicatieadviseur Beleidsteam (BT) ben je lid van het (gemeentelijk of regionaal) beleidsteam en maak je deel uit van de Taakorganisatie Communicatie.

Als Expert Crisiscommunicatie is het logisch dat jij beschikt over:

 • politiek bestuurlijk inzicht;
 • leiderschap;
 • stressbestendigheid;
 • resultaatgerichtheid;
 • analytisch vermogen;
 • communicatieve vaardigheden;
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

Je maakt deel uit van een expertteam communicatie, waarbij je 6-wekelijks piket draait (uitgerust met pager). Je ontvangt hiervoor een piketvergoeding via je hoofdwerkgever.

Bijzonderheden

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectie. Na de selectie volgt een opleidings- en oefentraject. Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag inleveren.

Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot uiterlijk 23 augustus 2020 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 7 september 2020.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Rika Leijstra, clusterhoofd Crisisbeheersing, via telefoonnummer 088 229 9969 (bereikbaar tot 24 juli 2020) of Jan Regeling, clusterhoofd Crisisbeheersing via telefoonnummer 088 229 9117 (bereikbaar vanaf 27 juli 2020).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Sluitingsdatum 23 augustus 2020

Meer over werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk - naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties,

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.