Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Twee Beleidsmedewerkers Focusgebieden “geneeskundige processen” en “bevolkingszorg”

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Download de vacature

 

Met en voor wie ga je werken?

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van Beleidsmedewerker tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie.

Onze afdeling

Sinds de opschaling naar de regionale crisisorganisatie voor COVID-19 (GRIP 4), ligt de focus van de afdeling Crisisbeheersing volledig op de continuïteit en ondersteuning van de crisisorganisatie. De afdeling crisisbeheersing is ingericht met een zogenoemde backoffice en Informatieknooppunt. De backoffice ondersteunt de crisisorganisatie met diverse werkzaamheden.

Het informatieknooppunt is het “informatiehart” van de crisisorganisatie en de verbindende schakel tussen vragen van onder andere de gemeenten en de crisisorganisatie en verzorgt ook het actuele beeld voor de crisisorganisatie.

De verwachting is dat de veiligheidsregio het restant van 2020 – en naar verwachting ook een deel van 2021 - bezig zal blijven met haar werkzaamheden in het kader van COVID-19.

Waarom deze functies? 

 • vacature beleidsmedewerker voor het focusgebied geneeskundige processen

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) leidt en coördineert de geneeskundige hulpverlening bij rampen en crises. Tijdens een crisis leveren allerlei verschillende organisaties geneeskundige zorg. Denk onder andere aan ziekenhuizen, ambulancediensten, huisartsen, instellingen, apothekers en het Rode Kruis. Het is belangrijk om in crisissituaties het werk van al die verschillende organisaties goed te organiseren.

 

 •  vacature beleidsmedewerker voor het focusgebied bevolkingszorg

Bevolkingszorg is alles wat de gemeente doet voor haar bewoners en hun leefomgeving tijdens rampen en crises en in de periode daarna. In Friesland werken de achttien gemeenten en de afdeling Crisisbeheersing samen op het gebied van Bevolkingszorg. De afdeling crisisbeheersing is verantwoordelijk voor de planvorming, vakbekwaamheid en het beheren van acht expertteams voor Bevolkingszorg. Samenwerken en verbinden met de Friese gemeenten is belangrijk.

Als beleidsmedewerker: 

Als beleidsmedewerker in de backoffice vervul je diverse taken. Je coördineert en ontwikkelt beleid op het gebied van crisisbeheersing en COVID-19. Maar ook het monitoren van het netwerk en schrijven van adviezen komen aan bod. Ook wordt er uitvoering gegeven aan enkele projecten.  

Binnen het team wordt samen gewerkt aan:

 • Beantwoording verzoeken Operationeel Leider en Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg
 • Ondersteuning Adviseur Operationeel Leider
 • Meedenken voorbereidingen ROT/RBT
 • Annotatie Veiligheidsberaad en gesprekken voorzitter VRF
 • Inspelen op actuele casussen (deelname intern crisisteam, advisering, scenario denken etc.)
 • Projecten

Als beleidsmedewerker is het logisch dat jij beschikt over:  

 • HBO werk- en denkniveau; 
 • ervaring op het terrein crisisbeheersing;
 • ervaring op het gebied van (bestuurlijke) advisering;
 • kennis van de geneeskundige - en / of bevolkingszorgprocessen is een pre;
 • affiniteit met het werk binnen de veiligheidsregio; 
 • een actieve houding; 
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht. 

Voor deze functie breng je de volgende competenties mee: 

 • analytisch en probleemoplossend vermogen; 
 • accuratesse; 
 • organisatie– en bestuurlijke sensitiviteit; 
 • communicatieve vaardigheden en je ziet het als een uitdaging om complexe materie op een begrijpelijke en duidelijke wijze over te dragen aan verschillende doelgroepen 
 • het vermogen vanuit een breder kader te denken.

Wat bieden we jou?

 • afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.494 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 CAR UWO).
 • een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen wij graag van jou! Je kunt tot uiterlijk 18 oktober 2020 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op 22 of 23 oktober 2020. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jan Regeling, clusterhoofd Crisisbeheersing, telefoonnummer 088 - 22 99 117.  

Sluitingsdatum 18 oktober 2020

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk - naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties,

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.