Toezichthouder Kinderopvang

Toezichthouder Kinderopvang, 1 jaar - uitzicht op vast

Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag als Toezichthouder Kinderopvang bij een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân? Solliciteer dan bij Veiligheidsregio Fryslân!

Ter versterking van het team Toezicht zijn wij op zoek naar een: Toezichthouder (wet) Kinderopvang voor 24 uur per week

Met en voor wie ga je werken?

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Bij GGD Fryslân werken ongeveer 440 mensen.  

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van Toezichthouder Kinderopvang tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place To Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Het team Toezicht richt zich onder andere op inspecties van kinderopvang, gastouder (bureaus,) bordelen, tattooshops en schepen. Daarnaast voert het team ook het toezicht uit voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor een aantal gemeenten.

Ons team bestaat uit 20 toezichthouders en 2 backofficemedewerkers. Samen staan we voor onze afgesproken resultaten en vinden we humor en relativeringsvermogen ook belangrijk. Wij zoeken versterking voor ons team ten behoeve van de inspecties van gastouderopvang en/of kinderopvang. 

Als Toezichthouder Wet Kinderopvang bestaan je werkzaamheden uit

 • Het beoordelen van de kwaliteit van de gastouders, gastouderbureaus of kinderopvang voor de gemeenten in de provincie Friesland.
 • Het uitvoeren van inspecties in het kader van de Wet kinderopvang. Hierbij besteed je aandacht aan het pedagogisch klimaat, personeel en groepen, veiligheid- en gezondheid, accommodatie en ouderrecht.
 • Onderzoek: een onderzoek bestaat onder andere uit het observeren van de praktijk, het beoordelen van beleidsstukken en het voeren van gesprekken met onder andere pedagogisch medewerkers, management en de gemeente.
 • Het schrijven van rapporten die leesbaar zijn voor ouders, helder zijn voor kindercentra en juridisch handhaafbaar voor de gemeente.
 • Medeverantwoordelijkheid voor het verwerken en opvolgen van wetswijzigingen en de gevolgen daarvan voor het toezicht. Wij werken met landelijke toetsingskaders en hebben op basis daarvan een gestandaardiseerde werkwijze, protocollen en rapportage vastgesteld.

Als Toezichthouder Kinderopvang is het belangrijk dat

 • Je beschikt over een hbo-diploma op het gebied van pedagogiek, verpleegkunde, Social Work of sociaaljuridische dienstverlening en minstens enige jaren werkervaring.
 • Je affiniteit hebt met Kinderopvang.
 • Je de scholing Toezichthouder Wet kinderopvang gevolgd hebt, of bereid bent deze te volgen.
 • Je zorgvuldig en overtuigend bent en kan omgaan met deadlines.
 • Je zowel planmatig als ook flexibel kunt werken.
 • Je helder en duidelijk communiceert, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over een professionele houding en goede communicatieve vaardigheden en je bent analytisch sterk onderlegd.
 • Je zorgvuldig en resultaatgericht werkt, en een goede balans weet te houden tussen de inhoud van de inspectie en de relatie met de geïnspecteerde, de opdrachtgever en gemeente(n).
 • Je in staat bent om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en beschikt over een geldig rijbewijs B en bij voorkeur een auto.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal schaal 8 € 2.581,- en maximaal schaal 9 € 4.208,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (CAR-UWO Veiligheidsregio’s).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • We bieden een baan met flexibele werktijden in een organisatie met een informele sfeer en (maatschappelijk) betrokken collega’s.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar.
 • De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Thea Spijksma toezichthouder kinderopvang, telefoonnummer: 06 31 64 90 22 (bereikbaar op maandag en dinsdag) of met Fardau Eekma, toezichthouder kinderopvang, telefoonnummer: 06 15 19 05 24 (bereikbaar op woensdag en donderdag).
Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 5 februari 2023 solliciteren via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 14 februari. We verzoeken je met deze data rekening te houden.

 Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Sluitingsdatum 05 februari 2023

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.