Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Senior functioneel beheerder VP

Heerenveen, 1 jaar - uitzicht op vast

Download de vacature

 

Met en voor wie ga je werken?

Brandweer Fryslân richt zich op het voorkomen en bestrijden van brand en zet zich in voor technische hulpverlening bij ongevallen. Bij de brandweer werken ongeveer 1.350 mensen vanuit ruim zestig locaties.

Brandweer Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen deze organisatie werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. We streven naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Je gaat deel uitmaken van het cluster Zuidoost binnen afdeling Planvorming. Vanuit deze plek ga je samen met collega’s aan de slag om ons brandweermanagement-systeem optimaal te laten werken voor gebruikers, de bedoeling en werkwijzen te borgen in beleid en daarover met de leverancier, systeemeigenaar en key-users in gesprek te gaan.  

De functie 

Met de komst van Veiligheidspaspoort (VP) beschikt de brandweer over een nieuw managementsysteem waarin belangrijke informatie van verschillende brandweerprocessen samenkomt. Het systeem is niet alleen bedoeld ter facilitering van brandweerwerk (zoals registraties, uitbetalingen en regelen keuringen), maar tevens om actief te monitoren hoe het gaat met de brandweerorganisatie (sturing, lering en verantwoording). Afspraken over beleid, borging en beheer zijn gemaakt, maar nog niet integraal vastgelegd in een beheerplan. Systeemrollen, zoals key userschap zijn ingevuld, maar dit samenspel is nieuw en moet ondersteund worden. Kom jij bij ons werken om deze beleidsmatige en organisatorische veranderingen navolging te geven? 

Als Senior functioneel beheerder…

 • ben je eindverantwoordelijk voor het opstellen en onderhouden van het beheerplan en het inrichten van de beheerorganisatie 
 • maak je de vertaalslag van de wensen uit de praktijk naar de functionaliteit van VP  heb je continu de helikopterview op de samenhang van het brandweermanagementsysteem met andere systemen en processen en beheer je de onderlinge koppelingen 
 • ben je een stevige gesprekspartner voor o.a. de leverancier van VP en
 • onderhoud je intern contact met de systeemeigenaar, beheerder en key-users
 • voer je de regie op de werkzaamheden vanuit functioneel beheer 
 • ben je adviseur en sparring partner van de systeemeigenaar 
 • werk je samen met je collega functioneel beheerder om gebruikers te ondersteunen 
 • zoek je proactief verbinding met de andere functioneel beheerders binnen de 
 • organisatie en andere veiligheidsregio's die met VP werken
 • neem je deel aan extern gebruikersoverleg
 • schrijf je voorstellen en aanbevelingen omtrent het gebruik van het systeem 
 • geef je adviezen met betrekking tot de verdere ontwikkeling van informatiemanagement

Als Senior functioneel beheerder is het logisch dat jij beschikt over:

 • een HBO-opleiding 
 • een relevante ICT-opleiding 
 • enkele jaren relevante werkervaring als functioneel beheerder 
 • een proactieve en servicegerichte houding 
 • affiniteit met een brandweer-/crisisorganisatie 
 • beheersing van de Friese taal is een pré  
 • de competenties samenwerken, verantwoordelijkheidsgevoel, plannen, organiseren en coördineren, communiceren en verbinden, onafhankelijkheid, stressbestendig en inlevingsvermogen. 
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht. In deze functie ben je in staat betekenis aan deze woorden te geven. 

Wat bieden we jou?

 • afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 9 CAR UWO). Het betreft een nieuwe functie met een voorlopige inschaling.
 • een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • wij zoeken een collega voor een langere periode. Omdat het een nieuwe functie betreft, starten we met een aanstelling voor 32 uur per week voor de periode van een jaar. Begin 2022 gaan we de functie evalueren en wordt duidelijk wat de structurele arbeidsomvang is. Bij goed functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet naar een vast dienstverband. Voor medewerkers met een vaste aanstelling in dienst van Veiligheidsregio Fryslân geldt dat de vaste aanstelling gehandhaafd blijft.  

Bijzonderheden 

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot uiterlijk 9 mei 2021 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 18 mei 2021. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. In verband met de coronapandemie worden de eerste gesprekken via Teams gevoerd. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Lieke van Poucke, beleidsadviseur Planvorming, via telefoonnummer 088-2299682.

Sluitingsdatum 09 mei 2021

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.