Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Medewerkers Bron- en contactonderzoek (COVID-19)

Leeuwarden, Tijdelijk

Download de vacature


Het team IZB/crisis ondersteuning COVID -19

Je gaat deel uitmaken van een groep enthousiaste zorgprofessionals. Ons team bestaat uit medewerkers met allemaal hun eigen kennis en expertise op het gebied van infectieziektebestrijding. Het team Infectieziektebestrijding/crisisondersteuning Covid-19 bestaat uit sociaal verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, artsen en diverse ondersteuners op administratief en communicatief gebied.

Wat ga je doen?

In deze afwisselende functie in crisistijd kom je in aanraking met verschillende, maar wel afgebakende aspecten van de infectieziektebestrijding zoals, bron- en contactonderzoek, planning en (telefonische) advisering over maatregelen om verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Voor de komende periode is dit met name gericht op inzet ten behoeve van Covid-19.
Onze nieuwe enthousiaste en creatieve collega’s gaan zich bezighouden met de volgende taken:

 • Het verrichten van bron- en contactonderzoek bij Covid-19 positief geteste personen onder supervisie van het IZB-team.
 • Samenwerken met en voor je collega’s om zo jouw bijdrage te kunnen leveren in het bestrijden van deze grote crisis.

Wat vragen we van je:

 • Opleidingsachtergrond; sociale studies (SPH, Social Work), medische opleidingen (mbo- en hbo-v) maar ook doktersassistentes of vergelijkbaar.
 • Laatstejaars studenten mbo-v, hbo-v, hbo social work of vierdejaars studenten geneeskunde worden ook uitgenodigd te solliciteren.
 • Communicatief vaardig, inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, overtuigingskracht
 • Sociaalvaardig: pittige gesprekken kunnen voeren, levenservaring is noodzakelijk
 • Overstijgend kunnen denken, snel schakelen, analytisch
 • Vaardig met de computer en multi tasken
 • Open en flexibele houding, hulp kunnen vragen
 • Wij zoeken collega’s die ons in deze bijzondere tijden enthousiast willen ondersteunen en veel kunnen en willen leren van een crisisorganisatie in crisistijden.
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring is de inschaling marktconform doch maximaal € 3.520,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.       
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraag 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten die naast hun eigen functie meer uren willen werken in het crisisteam kunnen contact opnemen met Annet Rondaan (zie hieronder).
 • Externe kandidaten kunnen via Start People Payroll ingezet worden onder dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Tijdelijkheid en bijzonderheden van de functie:

Het crisisteam heeft voor de voortgang in ieder geval collega’s nodig tot 1 september a.s., met de verwachting dat de werkzaamheden zeker doorgang moeten vinden tot eind 2020. In de loop van de herfst zal er meer zicht komen op einde tijdelijkheid en vervolg en met hoeveel extra menskracht dat gepland moet gaan worden. Je bent in die periode een interne kandidaat voor andere passende functies binnen de VRF.

 • (alleen voor verpleegkundigen HBO-V en doktersassistenten): Mocht je na afloop van de crisis geschikt en enthousiast zijn dan kun je ons Flexteam komen versterken. De coördinator Flexteam gaat daarover dan met je in gesprek.
   Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Reageer het liefst zo snel mogelijk en tot uiterlijk 24 mei a.s. via onderstaande knop. De sluitingsdatum is naar voren gehaald i.v.m. de grote belangstelling. Alle reacties na 24 mei 2020 worden niet meegenomen in de procedure.
De eerste gesprekken vinden plaats op afroep/afspraak, Annet Rondaan plant de gesprekken na aanmelding zo snel als mogelijk.

Wil je nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Annet Rondaan, coördinator flexteam en inzet crisisteam, via: 0631649117

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Sluitingsdatum 24 mei 2020

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.