Medewerker vakbekwaamheid

Leeuwarden, 2 jaar

Ons team

De afdeling Crisisbeheersing speelt een grote rol in allerlei typen crises. Van fysieke veiligheidsissues (zoals branden en ongevallen), vluchtelingen, pandemieën tot effecten van extreem weer. Ook is er een coördinerende rol bij de voorbereiding van risicovolle evenementen en bevorderen we het risicobewustzijn en de redzaamheid van burgers, bedrijven en instellingen. Hulpverleningsdiensten en hun ketenpartners hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden, maar in crisissituaties moeten zij met elkaar samenwerken. Dat vraagt om goede afspraken, afstemming en coördinatie. Het is de taak van de afdeling Crisisbeheersing om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dagelijks werken wij hieraan met circa dertig medewerkers, onze samenwerkingspartners en 300 crisisfunctionarissen in een groeiend aantal netwerken.

De functie

Als medewerker vakbekwaamheid draag je bij aan het vakbekwaam worden en blijven van functionarissen en teams binnen de regionale crisisorganisatie. Onze visie hierop is dat wij uitgaan van eigenaarschap voor het eigen leerproces bij crisisfunctionarissen zelf. Hierbij ondersteunen en faciliteren wij hen zo optimaal mogelijk. De afdeling Crisisbeheersing doet dit voor alle multidisciplinaire functies en monodisciplinair voor Bevolkingszorg (taken en verantwoordelijkheden van gemeenten tijdens crises) en de geneeskundige hulpverleningsorganisaties.

 Als medewerker vakbekwaamheid:

 • Analyseer je leervraagstukken en ontwerp je leeractiviteiten met creatieve en innovatieve werkvormen.
 • Faciliteer je het vakbekwaam zijn of worden van onze crisisfunctionarissen.
 • Coördineer en bewaak je de voortgang en kwaliteit van de leergangen waar je voor verantwoordelijk bent.
 • Bereid je multidisciplinaire vakbekwaamheidsactiviteiten voor en kun je bijvoorbeeld worden ingezet als oefenleider, trainer of waarnemer.

 Wat zoeken wij:

 • Hbo werk -en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met didactiek/ onderwijskunde binnen organisaties;
 • Affiniteit met crisisbeheersing is een pré;
 • Bereidheid om een crisisfunctie te vervullen in de crisisorganisatie;
 • De kracht om out-of-the-box te denken;
 • De competenties zelfstandigheid, plannen en organiseren, oplossingsgerichtheid, communicatie en verbinden.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.208 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 9 CAR UWO Veiligheidsregio’s).
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een thuiswerkvergoeding en een gefaciliteerde thuiswerkplek.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.
 • Wij zoeken een collega voor de periode van twee jaar.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 9 oktober solliciteren. De eerste gesprekken vinden plaats op 27 oktober 2022. We verzoeken je rekening te houden met deze dag. 

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jan Regeling, clusterhoofd Crisisbeheersing, via 088 22 99 117.

Sluitingsdatum 10 oktober 2022

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.