Inkoopadviseur

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Over de functie

Met een tevreden gevoel loop je de trap af van jullie kantoorgebouw in Leeuwarden. Je eerste week bij Veiligheidsregio Fryslân zit erop! En wat was het een fijne start bij het inkoopteam. Je bent samen met je collega-inkoopadviseur op pad geweest naar verschillende GGD-locaties en brandweerkazernes in de provincie. Je kreeg meteen een goede indruk van de (hands-on) mentaliteit, maar ook van de opgaves die er liggen, de uitdagingen op huisvestingsgebied en interessante aanbestedingstrajecten. Ate heeft je vanochtend meegenomen in zijn visie op de afdeling Inkoop. Hierbij voelde je alle vrijheid om ook jouw bevindingen bespreekbaar te maken, want je ziet al mooie kansen om processen te verbeteren. En het team? Daarmee had je direct een klik. Je collega’s zijn enthousiast en stralen energie uit, dat is prettig samenwerken. Kortom, een dynamische werkomgeving waarin volop mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen. Ja, dit is de uitdaging waar je naar op zoek was!

 • Als inkoopadviseur bij Veiligheidsregio Fryslân speel je een cruciale rol bij het waarborgen van efficiënte inkoopprocessen. Jij zorgt er mede voor dat zowel de juridische compliance als de behoeften van de organisatie worden gewaarborgd, daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.
 • Jij identificeert de inkoopbehoeften, bepaalt samen met het team de inkoopdoelstellingen en stelt plannen op om de inkoopactiviteiten te stroomlijnen en te optimaliseren.
 • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van aanbestedingsprocedures. Dit omvat het opstellen van aanbestedingsdocumenten, het evalueren van offertes en het coördineren van het aanbestedingsproces – zodat deze voldoet aan de wettelijke vereisten en interne richtlijnen. Daarnaast voeg je nieuwe inkoopvormen toe waarmee je inspeelt op de maatschappelijke veranderingen zoals de arbeidsmarktkrapte en duurzaamheid.
 • Het onderhouden van relaties met leveranciers is een cruciaal aspect van de functie. Als inkoopadviseur evalueer je de leveranciers, onderhandel je over contracten, maak je prijsafspraken en zorg je ervoor dat leveranciers voldoen aan de gestelde eisen en normen.
 • Je geeft advies en ondersteuning aan collega’s en afdelingen binnen de Veiligheidsregio, je stuurt op kwaliteit en voortgang, en je monitort en evalueert de effectiviteit van het bestaande beleid.

Waar ga je werken?

Bij een ramp of crisis moet je kunnen rekenen op professionele hulpverleners die snel paraat staan en precies weten wat ze moeten doen. Dat kan alleen als verschillende partijen goed samenwerken. Veiligheidsregio Fryslân is de spil in die samenwerking.  Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk - naast crisisbeheersing - ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. We zijn een energieke organisatie met bevlogen medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een veilig en gezond Fryslân. Bij elkaar tellen we circa 2000 collega’s, waarvan er meer dan 1100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân.  Onze organisatie kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Ons hoofdkantoor staat in Leeuwarden, maar daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van brandweerkazernes tot consultatiebureaus. Als inkoopadviseur ben je onderdeel van team Inkoop binnen de afdeling Facilitair bedrijf. Dit inkoopteam bestaat uit een beleidsadviseur, twee inkoopadviseurs, een leverancier- en contractbeheerder en twee operationele inkopers. Je legt in deze rol verantwoording af aan Ate Mekkes, Manager Facilitair bedrijf en huisvesting.

Wat vragen we van jou?

 • Excellente communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt een groot organisatietalent en een sterk adaptief vermogen, daardoor kun je snel schakelen tussen vraagstukken op verschillende niveaus binnen de organisatie.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je Nevi 1 en/of Nevi 2 op zak – of ben je bereid dit te behalen.
 • Je neemt kennis en ervaring mee vanuit een inkoopfunctie. Ervaring in de publieke sector en met het uitvoeren van aanbestedingsprocedures is mooi meegenomen.
 • Je bent organisatiebewust, dus je hebt gevoel voor de structuur, politieke verhoudingen en doestellingen van de organisatie en de invloed die jij hebt op situaties en thema’s die spelen.
 • Je brengt energie! Je hebt een enthousiaste en betrokken aanpak.

Wat krijg je van ons?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5.980,14 (incl. IKB) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 CAR UWO). De hoogte is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,63% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, flexibele werktijden en de tijd om trainingen te volgen.
 • Een contract voor 36 uur één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 32 uur is ook bespreekbaar.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag van jou! Je kunt t/m 13 december solliciteren via onderstaande knop.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op Thijs Iliohan (recruitment consultant bij Effectus-HR) op telefoonnummer 06-21105962.

Sluitingsdatum 13 december 2023

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.