Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Clusterhoofd Crisisbeheersing

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vaste aanstelling

Download de vacature

 

Onze afdeling

De afdeling Crisisbeheersing speelt een grote rol in allerlei typen crises. Van fysieke veiligheidsissues (zoals branden en ongevallen) en de containercalamiteit bij de Waddeneilanden, uitbraken van de vogelgriep, tot effecten van langdurige droogte in de zomer. Ook is er een coördinerende rol bij de voorbereiding van risicovolle evenementen en bevorderen we het risicobewustzijn en de redzaamheid van burgers, bedrijven en instellingen. Hulpverleningsdiensten en hun ketenpartners hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden, maar in crisissituaties moeten zij met elkaar samenwerken. Dat vraagt om goede afspraken, afstemming en coördinatie. Het is de taak van de afdeling Crisisbeheersing om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dagelijks werken wij hieraan met circa 30 medewerkers, onze samenwerkingspartners en 300 crisisfunctionarissen in een groeiend aantal netwerken.

Momenteel maakt de afdeling Crisisbeheersing een turbulente en interessante tijd door, omdat we een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van covid-19. Daarnaast zorgen ook inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen ervoor dat we volop in beweging zijn.

Als clusterhoofd: 

 • Geef je leiding volgens onze visie op leiderschap. Je geeft vertrouwen, verbindt, laat voorbeeldgedrag zien, luistert en geeft richting. Je geeft leiding aan ongeveer 15 medewerkers van de afdeling Crisisbeheersing en bent eindverantwoordelijk voor ongeveer 100 crisisfunctionarissen.
 • Verbind jij je aan de onze kernwaarden: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht. 
 • Ben je lid van het Managementteam Crisisbeheersing. Dit team bestaat uit het afdelingshoofd, jouw collega clusterhoofd en secretaris. Je adviseert het afdelingshoofd. En werkt actief samen met jouw collega clusterhoofd in de dagelijkse aansturing van de afdeling.
 • Ben je verantwoordelijk voor aantal inhoudelijke aandachtsgebieden waaronder de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).
 • Schakel je gemakkelijk tussen operationele uitvoerende en strategische vraagstukken.
 • Coach je medewerkers bij het regisseren in netwerken. Daarnaast draag je zelf actief bij aan het bouwen en onderhouden van contacten met interne en externe netwerken.

Als clusterhoofd is het logisch dat jij beschikt over:  

 • HBO werk- en denkniveau; 
 • ervaring met integraal managen en het werken in netwerken;
 • inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • ervaring met persoonlijke ontwikkeling en teamcoaching;
 • bereidheid en geschiktheid om een crisisrol (nevenfunctie) te vervullen in de crisisorganisatie, bijvoorbeeld als algemeen commandant Geneeskundige Zorg.

Voor deze functie breng je de volgende competenties mee: 

 • coachende en ontwikkelingsgerichte stijl van leidinggeven
 • vaardigheid en vermogen om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen
 • verbindend en samenwerkend
 • communicatief vaardig
 • klantgericht
 • richtinggevend
 • organisatie- en omgevingssensitiviteit

Wat bieden we jou?

 • afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5.169 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 11 CAR UWO).
 • een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.

Bijzonderheden

Wij zoeken een collega voor een langere periode. We starten met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar vast. Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectie.

Algemene vacature afbeelding

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot uiterlijk 29 november 2020 solliciteren via de onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op 4 december 2020. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Gerben van Alst, afdelingshoofd Crisisbeheersing, telefoonnummer 088 – 22 99 636 of Jan Regeling, clusterhoofd Crisisbeheersing, telefoonnummer 088 - 22 99 117.

Sluitingsdatum 29 november 2020

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk - naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties,

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.