Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Beleidsmedewerker crisisbeheersing

Leeuwarden, Tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar

Met en voor wie ga je werken?

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van Beleidsmedewerker tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Onze afdeling

De afdeling Crisisbeheersing speelt een grote rol in allerlei typen crises. Van fysieke veiligheidsissues (zoals branden en ongevallen), uitbraken van de vogelgriep, tot effecten van langdurige droogte in de zomer. Ook is er een coördinerende rol bij de voorbereiding van risicovolle evenementen en bevorderen we het risicobewustzijn en de redzaamheid van burgers, bedrijven en instellingen. Hulpverleningsdiensten en hun ketenpartners hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden, maar in crisissituaties moeten zij met elkaar samenwerken. Dat vraagt om goede afspraken, afstemming en coördinatie. Het is de taak van de afdeling Crisisbeheersing om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dagelijks werken wij hieraan met circa 30 medewerkers, onze samenwerkingspartners en 300 crisisfunctionarissen in een groeiend aantal netwerken.

De afdeling Crisisbeheersing is momenteel volop in beweging, door de rol die we hebben in de COVID-19 crisis, maar ook door inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Waarom deze functie? 

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) coördineert de geneeskundige hulpverlening bij rampen en crises. In de voorbereiding op rampenbestrijding en crisisbeheersing werkt de GHOR nauw samen met zorginstellingen, brandweer, politie en gemeenten. De GHOR verbindt het zorgnetwerk (acuut en niet acuut) met als doel een goede voorbereiding op een crisis. Het elkaar kennen en weten wat je van elkaar kunt verwachten, speelt hierin een cruciale rol.

Om het zorgnetwerk te verbinden met de Veiligheidsregio, is het van belang van de zorgorganisaties in de acute zorg zoals ziekenhuizen, ambulancedienst en huisartsen en in de niet acute zorg zoals verpleeg- en verzorgingshuizen en gehandicaptenzorg elkaar en elkaars processen kennen.    

Als beleidsmedewerker:

 • werk je samen in een team;
 • coördineer en ontwikkel je beleid op het gebied van crisisbeheersing;
 • ligt je eerste focus bij het netwerk ‘niet-acute zorg’ en bij het proces informatiemanagement;
 • adviseer en monitor je het netwerk;
 • adviseer je zorgorganisaties zodat zij voorbereid zijn op een crisis en weten wat zij kunnen verwachten van de Veiligheidsregio (planvorming en vakbekwaamheid);
 • initieer je en/of neem je deel aan projecten en (digitale) bijeenkomsten;
 • speel je in op actuele casussen (deelname intern crisisteam, advisering, scenario denken etc.);
 • ben je bereid een (tijdelijke) crisisfunctie te vervullen.

 Als beleidsmedewerker is het logisch dat jij beschikt over:  

 • HBO werk- en denkniveau; 
 • ervaring op het terrein crisisbeheersing;
 • ervaring op het gebied van (bestuurlijke) advisering;
 • kennis van de geneeskundige processen is een pre;
 • affiniteit met het werk binnen de Veiligheidsregio; 
 • een actieve houding; 
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht. 

Voor deze functie breng je de volgende competenties mee: 

 • analytisch en probleemoplossend vermogen; 
 • accuratesse; 
 • organisatie– en bestuurlijke sensitiviteit; 
 • communicatieve vaardigheden en je ziet het als een uitdaging om complexe materie op een begrijpelijke en duidelijke wijze over te dragen aan verschillende doelgroepen; 
 • het vermogen vanuit een breder kader te denken.

Wat bieden we jou?

 • afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 4.494 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 10 CAR UWO).
 • een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.

Bijzonderheden

Het betreft een tijdelijke functie voor de periode van 1 jaar. Voor medewerkers met een vaste aanstelling in dienst van Veiligheidsregio Fryslân geldt dat de vaste aanstelling gehandhaafd blijft. Bij externe medewerkers gaat de voorkeur uit naar detachering of payroll. Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 28 november 2021 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 10 december 2021. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Sonja de Bruin, clusterhoofd Crisisbeheersing, telefoonnummer 088 - 22 99 671.

Sluitingsdatum 28 november 2021

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.