Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Beleidsadviseur

Leeuwarden, Tijdelijk - mogelijkheid tot verlenging

Ons team

Corona doet een groot beroep op onze organisatie. In de loop van 2020 is het team Infectieziektebestrijding om die reden uitgebreid met een aantal disciplines. Voor nu en het komende jaar is een Expertteam Infectieziektebestrijding ingericht. Het team bestaat uit: artsen, verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, beleidsmedewerkers, epidemiologen en administratieve ondersteuners. Zij werken vanuit vakmanschap, talenten en passie. In verband met uitbreiding van taken, met name ook door Covid-19, zoekt Expertteam IZB een kundige en enthousiaste beleidsadviseur.

Als beleidsadviseur

 • volg en analyseer jij landelijke en regionale ontwikkelingen en signaleer jij trends op de beleidsterreinen van infectieziektebestrijding.
 • zorg jij ervoor dat deze lokale, regionale en landelijke trends en beleidsontwikkelingen bij zowel het management als het expertteam infectieziektebestrijding bekend zijn.
 • analyseer en agendeer jij problemen en ontwikkel jij beleidsvoorstellen of passende oplossingen. Je schrijft heldere en compacte beleidsadviezen.
 • neem jij deel als deskundige, op een aandachtsgebied, aan projecten en houd jij als projectleider het dagelijks toezicht op processen en activiteiten van/rondom het project.
 • ondersteun jij het management en expertteam IZB bij de ontwikkeling van visie, strategie en innovaties.
 • lever jij een bijdrage aan de integratie en afstemming van beleidsterreinen binnen de GGD.
 • lever je een bijdrage aan multidisciplinaire samenwerking en activiteiten, intern en met ketenpartners.
 • bouw en onderhoud je een netwerk en samenwerkingsverbanden op het gebied van infectieziektebestrijding en neem je deel aan diverse interne en externe overleggen op provinciaal of landelijk niveau. Hierbij vertegenwoordig je de GGD Fryslân.
 • lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van producten, zoals het verkennen van subsidiemogelijkheden, onderbouwen en bewaken van subsidieaanvragen en verantwoordingen.
 • beantwoord je vragen en adviseer je snel en adequaat en vaak ad hoc op verzoek vanteams, collega’s of management.

Als beleidsadviseur is het logisch dat jij beschikt over:

 • master (HBO+/WO) opleiding: bestuurskunde, gezondheidswetenschappen, Public Health of aanverwante opleidingen. Bij voorkeur ervaring in het vakgebied van de preventieve gezondheidszorg.
 • uitgebreide ervaring in een adviesfunctie.
 • affiniteit met relevante wetgeving, beleid en procedures in infectieziektebestrijding en het kunnen toepassen.
 • in staat om een veelvoud aan informatie te analyseren en helder op papier te zetten.
 • passieve beheersing van de Friese taal is een pré.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal € 2.973 en maximaal € 5.169 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (schaal 10 of 11 CAR UWO)
Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
Wij zoeken in eerste instantie een collega voor een tijdelijke periode. Er is een mogelijkheid op verlenging.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Vacature informatie

Solliciteren

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot 24 oktober solliciteren via onderstaande knop. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Ineke Kalteren, afdelingshoofd Infectieziektebestrijding, via 088-2299825.

Sluitingsdatum 24 oktober 2021

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.