Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Beleidsadviseur HR

Fryslân, 1 jaar - uitzicht op vast

Met en voor wie ga je werken?

Ben jij een inspirerende Beleidsadviseur HR die midden in de samenleving staat en de verbinding weet te maken tussen verschillende afdelingen? Dan zoekt deze energieke overheidsorganisatie jou! Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken crisisbeheersing, brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is elke dag weer anders, en juist dát maakt het zo leuk om bij ons te werken. Ook de mensen die bij ons werken zijn divers, van Jeugdverpleegkundige tot Beleidsadviseur brandweer; iedereen voegt zijn/haar expertise toe en samen zijn we Veiligheidsregio Fryslân.

Wij zijn op zoek naar een Beleidsadviseur HR die gemakkelijk tactisch schakelt en voor de groep kan staan. In deze functie ben jij, organisatie breed, onder andere verantwoordelijk voor het implementeren van actuele thema’s, zoals ‘Great place to work’, leiderschapsvisie en Wnra. Je hebt van nature een enthousiaste en energieke houding en je kunt op het juiste moment collega’s adviseren.

Hoe ga je dat precies bereiken?

 • Door jouw helikopterview vanuit het P&O-team, daarmee houd je overzicht over de organisatieonderdelen;
 • Door te denken in kansen en mogelijkheden en de rol van aanjager en sparringpartner aan te nemen;
 • Door te anticiperen op wat je signaleert en dit te vertalen naar heldere beleidsinitiatieven en projecten;
 • Je maakt gebruik van bestaande theorieën en concepten om praktische situaties te begrijpen en je creëert nieuwe concepten om complexe informatie uit te leggen;
 • Door veranderingen met duidelijke argumenten te onderbouwen en draagvlak te creëren;
 • Door systematisch te kunnen denken; begrijpen hoe diverse elementen binnen het proces met elkaar samenhangen.

Heb je deze competenties in huis?

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van bedrijfskunde, organisatieverandering en HRM;
 • Ervaring met projectmanagement en verandermanagement in een bestuurlijke omgeving;
 • Organisatiesensitiviteit en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Je bent van nature een onafhankelijke denker die inspireert, adviseert en verbindt. Ook ben jij een stevige gesprekspartner die verbinding kan maken met collega’s op alle niveaus van de organisatie;
 • En werk je graag samen, houd je van eigenaarschap, ben je nieuwsgierig en klantgericht? Mooi, want dat zijn ook de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân!

Wat bieden we jou?

 • Een maximaal salaris van € 5.169 bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 11 CAR UWO, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring);
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je keuzes maken die passen bij jouw wensen en doelen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding;
 • Startend met een aanstelling voor een jaar, maar wij zoeken een collega voor langere periode. Dus bij goed functioneren wordt een vaste aanstelling aangeboden.

Waar kom je te werken?

Onze afdeling bestaat uit 13 P&O adviseurs, Arbo preventiemedewerker, Trajectbegeleider re-integratie en 12 medewerkers van de personeels- en salarisadministratie. Iedere collega brengt specifieke kennis en expertise in op het gebied van personeel en organisatie. En allemaal hebben we samenwerken hoog in het vaandel staan en vinden we een goede sfeer belangrijk.

Bijzonderheden

Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van DiSC.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt solliciteren via onderstaande knop. Wil je meer weten over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Marije Hulshof (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06 11472631.

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.