Arts Infectieziektebestrijding

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Met en voor wie ga je werken?

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Bij GGD Fryslân werken ongeveer 440 mensen.

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van arts infectieziektebestrijding tot medewerker materieelbeheer, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place To Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Corona doet een groot beroep op onze organisatie. In de loop van 2020 is het team Infectieziektebestrijding om die reden uitgebreid met een aantal disciplines. Het team bestaat nu uit: artsen, verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, beleidsmedewerkers, epidemiologen, communicatieadviseurs en administratieve ondersteuners. Zij werken vanuit vakmanschap, talenten en passie. We verwachten dat het Expertteam Infectieziekte bestrijding nog wel een tijd in deze vorm zal blijven bestaan. In verband met het vertrek van een van onze IZB-artsen zoeken wij een enthousiaste arts infectiebestrijding.

Als arts infectieziektebestrijding:

 • richt jij je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie en hygiëne advies).
 • ben je verantwoordelijk voor bron- en contactonderzoek en voer je de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies.
 • geef je voorlichting en adviezen aan burgers, medisch professionals, instellingen en gemeenten.
 • ben jij de schakel tussen de medisch inhoudelijke kant van de zaak en de publieke kant. Hierdoor ben jij in grote mate betrokken bij de vertaalslag naar adequaat beleid.
 • heb je medische verantwoordelijkheid voor de dikwijls gedelegeerde afhandeling van infectieziektemeldingen.
 • ben je verantwoordelijk voor het managen van outbreaks.
 • draag je bij aan de opleiding en begeleiding van coassistenten en aios'en infectieziektebestrijding.
 • heb je ervaring in het doen van onderzoek en/of epidemiologie. Je speelt een belangrijke en afwisselende rol in de publieke gezondheid.
 • heb je taken op het gebied van vooral de algemene infectieziektebestrijding, maar ook op het gebied van reizigerszorg en soa-bestrijding.

Als arts infectieziektebestrijding is het logisch dat jij beschikt over:

 • een registratie als arts infectiebestrijding KNMG of arts maatschappij en gezondheid, profiel infectieziektebestrijding.
 • enthousiasme en overtuigingskracht. Je bent gemotiveerd om binnen de publieke gezondheid te werken en samen met het team tot resultaten te komen.
 • een onderzoekende houding. Daarnaast ben je diplomatiek en in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan onder andere zorgprofessionals, bestuurders, collega artsen, gemeenten en burgers.
 • goede communicatieve vaardigheden: je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten met anderen en bent in staat om goed te luisteren. Daarnaast kun je je helder uitdrukken in woord en geschrift.
 • reflectievermogen: je kunt prima reflecteren, zowel naar jezelf als naar collega’s.
 • een rijbewijs.
 • beheersing van de Friese taal is een pré.
 • de kernwaarden Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring zal een passend salarisaanbod worden gedaan.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraag 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De bereidheid tot het vervullen van een rol binnen de crisisorganisatie en het draaien van 24-uurs beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdiensten voor de infectieziektebestrijding.
 • Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om, als je voor beiden reeds bent opgeleid, infectieziektebestrijding te combineren met forensische diensten.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Paul Tan, arts M&G, profielen infectieziektebestrijding en forensische geneeskunde, via telefoonnummer: 088-2299222.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag inleveren.

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt solliciteren via onderstaande knop.

Sluitingsdatum 31 december 2022

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.