Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Arts bron- en contactonderzoek

Fryslân, Tijdelijke aanstelling

Met en voor wie ga je werken?

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Bij GGD Fryslân werken ongeveer 440 mensen.  

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van arts tot monteur, van doktersassistente tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Het team infectieziektebestrijding bestaat uit verschillende disciplines, waaronder artsen, verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, epidemiologen, administratieve ondersteuners en een beleidsmedewerker. De werkomgeving is dynamisch en het team bestaat uit zeer betrokken medewerkers. Er wordt gewerkt vanuit vakmanschap, talent en passie.

Wat ga je doen?

Als GGD Fryslân hebben wij sinds 1 juni 2020 de taak om inwoners met klachten in Fryslân te testen op Corona. Bij positief geteste inwoners vindt er bron- en contactonderzoek (BCO) plaats. De werkzaamheden vinden plaats volgens vast protocol en gemaakte werkafspraken. Als BCO arts ondersteun je het BCO team met alle medische vragen die naar voren komen.

Als arts Bron en Contactonderzoek:

 • ben je medisch verantwoordelijk voor de afhandeling van vragen in het kader van de bestrijding van de corona pandemie. Centraal staat het bijdragen aan de kwaliteit van de dienstverlening en het bevorderen van de deskundigheid binnen de teams.
 • ben jij het aanspreekpunt voor vragen van het team BCO (bron en contactonderzoek) en controleer je de casuïstiek op medische inhoud. Tevens gaat het om advisering omtrent de corona vaccinatie.
 • is het jouw taak om relevante werkinstructies op te stellen en werkprocessen aan te passen.
 • ben je beschikbaar voor algemene vragen van de telefonie.
 • werk je in een team waarbij je kan rekenen op elkaar en zo nodig kan terugvallen op een supervisor IZB. Daarnaast wordt ook verwacht dat je meedenkt in bijzondere en complexe casussen.
 • ondersteun je het team van professionals die vragen van inwoners en organisaties beantwoorden.

Als arts bron- en contactonderzoek is het logisch dat jij…

 • de opleiding tot basisarts hebt afgerond en een geldige BIG-registratie hebt.
 • op de hoogte bent van alle actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied. Hier weet jij je ‘public health’ blik goed voor in te zetten.
 • op zoek bent naar uitdaging waarin je je met diverse vraagstukken rondom corona bezighoudt.
 • nauwgezet en zorgvuldig bent. Daarnaast weet je prioriteiten te stellen.
 • goede communicatieve vaardigheden hebt, proactief handelt en doortastend bent.
 • flexibel inzetbaar bent. Je bent ook bereid om in het weekend werken.
 • Passieve beheersing van het Fries is een pre.
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring hanteren we inschaling conform de CAR-UWO, schaal 11 of 12.
 • We bieden een baan in een organisatie met een informele sfeer en (maatschappelijk) betrokken collega’s.
 • Voor de afdeling Infectieziektebestijding zoeken we artsen voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start voor deze functie met een tijdelijke aanstelling.
 • De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van uitzenden, een payroll-constructie of detachering.

Binnen GGD Fryslân zijn verschillende artsen functies. Het is mogelijk, mocht je hiervoor interesse hebben, om tijdens je dienstverband ook kennis te maken met de andere afdelingen.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag inleveren.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt solliciteren via onderstaande knop. Wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met Iris Koorevaar, arts bron- en contactonderzoek, via telefoonnummer 088 2299141.

Sluitingsdatum 01 februari 2022

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.