Afstudeerstagiair(e) HRM

Leeuwarden, februari 2023 t/m juni 2023

Ons team

Je gaat deel uitmaken van een groep enthousiaste P&O-collega’s. Onze afdeling bestaat uit P&O adviseurs, een beleidsadviseur, een arbopreventiemedewerker, een trajectbegeleider verzuim en re-integratie en medewerkers van de personeels- en salarisadministratie.

De opdracht

Je onderzoek is gericht op strategische personeelsplanning voor de crisisfunctionarissen van de afdeling Crisisbeheersing. Crisisbeheersing speelt een grote rol in allerlei soorten crises. Denk aan fysieke veiligheidsissues (zoals branden en ongevallen) en de containercalamiteit bij de Waddeneilanden, maar ook aan het bestrijden van Covid-19 en de Friese coördinatie van de vluchtelingenopvang uit Oekraïne. Ook heeft Crisisbeheersing een coördinerende rol bij de voorbereiding van risicovolle evenementen. Hulpverleningsdiensten en hun ketenpartners hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden, maar in crisissituaties moeten zij met elkaar samenwerken. Dat vraagt om goede afspraken, afstemming en coördinatie. Het is de taak van de afdeling Crisisbeheersing om te zorgen voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen. Dagelijks werken zij hieraan met circa 30 medewerkers, hun samenwerkingspartners en 300 crisisfunctionarissen. Deze crisisfunctionarissen zijn van grote waarde binnen de crisisorganisatie. Om de crisisfuncties op sterkte te houden, willen we de drijfveren van deze groep medewerkers in kaart brengen. Vragen die daarbij in ons opkomen:

 • Hoe kunnen we potentiële crisisfunctionarissen warm maken voor deze leuke nevenfunctie?
 • Wat maakt dat zij kiezen voor een crisisfunctie?
 • Hoe lang vervullen crisisfunctionarissen gemiddeld een crisisfunctie?
 • Wat verwachten ze van ons als werkgever?

Weet jij nog meer vragen te bedenken die we kunnen onderzoeken in het kader van strategische personeelsplanning van crisisfunctionarissen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Naast het uitvoeren van deze opdracht, kun je ook meedraaien op de afdeling P&O. Samen gaan we invulling geven aan je stageperiode.

Functie-eisen

 • Je zit in de afstudeerfase van de hbo-opleiding HRM.
 • Je bent vijf aaneengesloten maanden beschikbaar.

Belangrijkste competenties

 • Leergierig;
 • Nauwkeurig;
 • Zelfstandig;
 • Integer;
 • Initiatiefrijk;
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerken, nieuwsgierig, eigenaarschap enklantgericht.

Ons aanbod

 • Een interessante afstudeeropdracht bij een dynamische organisatie;
 • Goede begeleiding;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Bijzonderheden

Het overleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vormt een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kan gemotiveerde sollicitatiebrief en cv kun je indienden tot en met 4 december. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemarie Rijnders, adviseur P&O, 088-2299684. Voor specifieke vragen over de afstudeeropdracht kun je contact opnemen met Yvonne de Jong, beleidsadviseur afdeling Crisisbeheersing, 088-2299783.

Sluitingsdatum 05 december 2022

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum