Adviseur Huisvesting

Leeuwarden,

Ons team

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Brandweer Fryslân richt zich op het voorkomen en bestrijden van brand en verleent technische hulp bij ongevallen. Bij de brandweer werken ongeveer 1.350 mensen vanuit zesenzestig brandweerlocaties.

Je maakt samen met een zestal enthousiaste en zeer bekwame collega’s deel uit van het team Huisvesting Brandweer. Je bent hier op tactisch-operationeel niveau dé schakel tussen de Brandweerorganisatie, de Regisseur Vastgoedsturing en de collega’s die zich bezighouden met de dagelijkse operatie. Denk hierbij aan nieuwbouw en renovatie van kazernes, meerjaren onderhoud, contractmanagement, het dagelijks onderhoud. Als Adviseur Huisvesting voor Brandweer Fryslân zorg jij ervoor dat onze interne richtlijnen duidelijk vastgelegd zijn in beleid, stuur je op de opgestelde financiële kaders en draag je actief bij aan betrouwbare stuurinformatie.

Dit ga je doen

Je adviseert, ondersteunt en zorgt voor draagvlak bij het team huisvesting, de interne klant en samenwerkingspartners bij complexere trajecten op het gebied van huisvesting.

Concreet houdt dit in dat je bijdrage ligt op de volgende zes onderwerpen:

 • Beleid: Je stelt samen met de adviseurs van de Brandweer beleid op (proces, inhoud, draagvlak en besluitvorming) met betrekking tot bijvoorbeeld elektrificatie van het wagenpark, werkplekken, meubilair, wet- en regelgeving en diverse technische vastgoed vraagstukken.
 • Projecten: Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van (multidisciplinaire) projecten binnen het vakgebied. Voorbeeld; je haalt wensen en eisen van locaties op en spiegelt deze aan het beleid. Koppelt terug en regisseert prioritering en planvormig van wensen en eisen van locaties.
 • Werkprocessen: Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling. Onder andere door het ontwikkelen en verbeteren van werkprocessen voorkomend uit nieuw beleid.
 • Duurzaamheid: Je stuurt op de aanwezige duurzaamheidsdoelstellingen en adviseert over het energiemanagement. Je stelt benchmarkgegevens op, analyseert, adviseert en rapporteert aan het afdelingshoofd Facilitair Bedrijf en de portefeuillehouder Huisvesting van de Brandweer.
 • Data: Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van actuele en betrouwbare vastgoedrapportages en Power-BI overzichten en daarmee verantwoordelijk voor het vastgoed datamanagement.
 • Financieel: Je adviseert samen met de Regisseur Vastgoedsturing over budgetten en besluitvormingsvoorstellen richting het afdelingshoofd Facilitair Bedrijf en de portefeuillehouder Huisvesting van de Brandweer.

Daarbij bewaak je de integrale jaarbudgetten en lever je informatie aan voor de kwartaalrapportages.

Dit ben jij

Een energieke en ontwikkelingsgerichte collega voor het team. Je legt gemakkelijk contact en gaat voor het beste resultaat. Organisatiesensitiviteit is hierbij van cruciaal belang. Natuurlijk ben je een teamspeler gericht op samenwerking en breng je het nodige gevoel voor humor mee. Je kunt tegelijk goed zelfstandig functioneren. Je bent van nature nieuwsgierig, hebt een proactieve houding en vindt het belangrijk er te zijn voor je interne klanten en collega’s. Daarnaast heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau, gericht op facilitair management en/of vastgoed;
 • Ruime ervaring in adviesvraagstukken en/of projectmanagement in het vakgebied;
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken om te zetten in helder beleid;
 • Je kunt besluitvaardig handelen met de juiste klant-, mens- en taakgerichte benadering;
 • Uitstekend financieel inzicht;
 • Je bent databewust en kan dit omzetten naar treffende visuele overzichten in BI;
 • Affiniteit met duurzaamheid/circulaire economie.

Dit bieden we je

 • Inschaling: maximaal € 5.034,- bruto (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur (conform CAR UWO Veiligheidsregio’s). Dit is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,63% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een volledig gefaciliteerde thuiswerkplek, een thuiswerkvergoeding, een laptop en telefoon een gunstig pensioenfonds en korting op diverse verzekeringen;
 • Volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

 

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Interesse?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met zondag 23 juni 2024 solliciteren via onderstaande knop. De gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 4 juli. Houd je hier rekening mee? 

Sluitingsdatum 23 juni 2024

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.