Twee Jeugdverpleegkundigen 0-12 jaar

Burgum & Hurdegaryp, 1 jaar, uitzicht op vast

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van inkoopmedewerker tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie, waarbij wij staan voor een gezond en veilig Fryslân. Veiligheidsregio Fryslân wil voor haar medewerkers een ‘great place te work’ zijn. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap en werkplezier.

Wat ga je doen?

 • Als jeugdverpleegkundige bied je preventieve sociaal-medische zorg en pedagogische ondersteuning aan kinderen van 0-12 jaar. 
 • Je geeft individuele voorlichting, advies, instructie en begeleiding aan ouders en kinderen en daarnaast aan groepen ouders/verzorgers. Dit doe je zowel op het consultatiebureau, de peuteropvangen als op de basisscholen.
 • Je signaleert knelpunten en ontwikkelingen die van invloed zijn op de gezondheid. Dit heeft betrekking op het kind, de ouders, buurten of bevolking.   
 • Je hebt een coördinerende rol waar het gaat om gezinsproblematiek. 
 • Je neemt deel aan werk- en projectgroepen, overlegstructuren en samenwerkingsverbanden met ketenpartners, zoals het gebiedsteam, peuteropvangen/kinderdagverblijven, basisscholen, (para)medici en de   (jeugd)hulpverlening.
 • Het team werkt in toenemende mate resultaatgericht. Je levert een actieve bijdrage in de verdere ontwikkeling hiervan. 
 • Je neemt actief deel aan het ontwikkelen van beleid, zowel op team, organisatie en gemeentelijk niveau.  

Ons team

Wij werken in een team van artsen, verpleegkundigen en assistenten. Samen met een gezondheidsbevorderaar en pedagoog leveren wij een bijdrage aan de veiligheid en gezondheid van de inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Jij bent een jeugdverpleegkundige met:

 • Een afgeronde opleiding hbo-v en een geldige BIG-registratie.
 • Minimaal een jaar werkervaring. 
 • Een flexibele werkhouding en bereidheid om meer uren te werken bij ziekte en pieken.  
 • Kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied van de JGZ. 
 • Een rijbewijs en een eigen auto.
 • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre.

Als jeugdverpleegkundige is het logisch dat jij beschikt over:

 • Resultaatgerichtheid: je gaat voor het maximale resultaat en je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. 
 • Creativiteit: je hebt vernieuwende ideeën en durft deze te bespreken en in de praktijk te brengen. 
 • Presentatievaardigheden: je bent in staat om voorlichtingen te geven aan groepen.
 • De competentie samenwerken: het lukt je om met interne en externe partners een optimale bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien. 
 • Klantgerichtheid: voor alles wat we doen, focussen wij ons op ouders, kinderen en ketenpartners en werk je volgens vooraf gemaakte afspraken.
 • Nieuwsgierigheid: je bent toegankelijk, stapt probleemloos af op collega’s en maakt makkelijk persoonlijk contact.
 • Het vermogen tot overstijgend denken.

Ons aanbod

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 3.485,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een structurele functie, we zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Een vaste aanstelling is bij goed functioneren ons uitgangspunt.

Naast een 20 of 24-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer nu Label for icon

Is je interesse gewekt?

Heb je vragen over de functie van jeugdverpleegkundige, neem contact op met Sandra Hooghiemstra, jeugdverpleegkundige, telefoonnummer 088- 22 99 794. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan voor 18 november a.s. via onderstaande link.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

De eerste sollicitatiegesprekken worden gevoerd op woensdagochtend 27 november 2019.  

Sluitingsdatum 18 november 2019

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.