Stagiair Crisisbeheersing

Leeuwarden, 5 maanden

Wij zoeken een stagiair die invulling kan geven aan de volgende opdracht:

Invulling geven aan de visie op cybergevolgbestrijding, door onze informatiepositie te versterken en bewustwording in de crisisorganisatie te vergroten.

Informatiepositie cyber van de veiligheidsregio versterken

Om de effecten van crises te beheersen is een goede informatiepositie van belang. En dat geldt zeker voor cyberincidenten, omdat de effecten daarvan divers kunnen zijn. Onze vraag is dan ook hoe Veiligheidsregio Fryslân cyberdreigingen op tijd te weten kan komen en de mogelijke maatschappelijke consequenties in het fysieke domein snel in beeld kan brengen. Welke partijen in het noorden kunnen ons hierbij helpen? Denk daarbij aan ICT-bedrijven, bedrijven die vanwege hun primaire proces het internet monitoren, bestaande netwerkpartners, etc.

Bewustwording cyber in de crisisorganisatie vergroten

Hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze crisisfunctionarissen klaar zijn en blijven voor cyberincidenten? De afdeling Crisisbeheersing werkt met crisisfunctionarissen. Een crisisfunctionaris is iemand die naast zijn dagelijks werk namens één van de hulpverleningsdiensten regelmatig 24/7 beschikbaar is. Hij of zij helpt in een crisisteam als er zich een incident voordoet. Crisisfunctionarissen zijn in dienst van Veiligheidsregio Fryslân, maar ook van onze partnerorganisaties zoals Wetterskip Fryslân, Regionale Ambulancevoorziening en de Friese gemeenten. Als veiligheidsregio zorgen we er samen met de crisisfunctionaris voor dat hij/zij klaar is voor zijn/haar rol tijdens een incident. Jij gaat onderzoeken hoe we onze crisisfunctionarissen klaar maken en laten blijven voor cyberincidenten.

Opleidingsrichting: Integrale Veiligheid, vierdejaars, ICT opleiding of Cybersafety minor

Beschrijving taken

Je geeft invulling aan je opdracht door bijvoorbeeld een deskresearch uit te voeren, interviews af te nemen of informatie op te zoeken in de literatuur. Ook eigen initiatief en ideeën om de opdracht succesvol uit te voeren worden zeker gewaardeerd! Naast deze stageopdracht krijg je de ruimte om mee te lopen met medewerkers van de Veiligheidsregio.

Belangrijkste competenties

  • Nieuwsgierig en innovatief
  • Kritisch
  • Zelfstandig
  • Ondernemend
  • Communicatief

Ons aanbod

  • Een leuke stageplek bij een dynamische afdeling;
  • Veel ruimte om de opdracht af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en die vanuit jouw opleiding;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • € 300,- stagevergoeding per maand bij een werkweek van 36 uur.

Daarnaast willen wij vooral graag van jou leren!

Bijzonderheden

Het overleggen van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vormt een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer nu Label for icon

Is je interesse gewekt?

Ben je enthousiast over deze opdracht en wil je een kijkje in de keuken krijgen bij Veiligheidsregio Fryslân? Solliciteer dan uiterlijk 9 december via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Crisisbeheersing, telefoonnummer 088 22 99 111 of crisisbeheersing@vrfryslan.nl.

De sollicitatiegespreken worden gevoerd op 17 december aanstaande. We verzoeken je om rekening te houden met deze datum.

Sluitingsdatum 09 december 2019

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.