Pedagoog Team Zuidoost

Regio Zuidoost, 1 jaar

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van medewerker brandweer tot jeugdarts, van pedagoog tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie, waarbij wij gaan voor een gezond en veilig Fryslân.

Wat ga je doen?

Als pedagoog is je belangrijkste taak: het bieden van pedagogische begeleiding. Dit doe je door ouders/verzorgers te begeleiden en te ondersteunen bij het verkrijgen van inzichten in het gedrag en de ontwikkeling van hun kind en het bevorderen van gedragsverandering. Daarnaast geef je ouders/verzorgers advies over opvoedings-, ontwikkelings- en gedragsvragen. Tevens organiseer je ouderbijeenkomsten en workshops en geef je voorlichting aan ouders/verzorgers over ontwikkeling gerelateerde opvoedingsvragen. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van collectieve interventies en adviseer en begeleid je professionals in onder andere voorschoolse voorzieningen.

Ons team

Ons team bestaat uit zes pedagogen, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van ontwikkeling en gedrag van kinderen en jongeren, ouderschap en opvoeding. Wij werken onder andere nauw samen met de jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen in onze regio om ouders en professionals te adviseren en te begeleiden.

Jij bent een pedagoog met:

  • Een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld (ortho)pedagogiek of SPH
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in het werkveld van het jonge kind en de ouder
  • Inzicht in de sociale kaart van Friesland
  • Een rijbewijs en in het bezit van een auto
  • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre

Als pedagoog beschik je over:

  • Kennis: je hebt ruime kennis van de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarnaast heb je specifieke kennis van ontwikkelingsachterstanden en -stoornissen bij kinderen en jongeren
  • Ervaring met systeemgericht werken
  • Geduld en stressbestendigheid en ben jij in staat tot motiveren en stimuleren
  • Zelfstandigheid: je kunt goed zelfstandig functioneren en bent daarnaast een teamplayer gericht op samenwerken
  • Goede communicatieve vaardigheden: je kunt je in contact met professionals goed presenteren en verstaanbaar maken

Ons aanbod

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling minimaal €2335,- en maximaal €3.805,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Pedagogen GGD zijn (voor)aangemeld bij SKJ.

Naast een 27-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer nu Label for icon

Is je interesse gewekt?

Heb je vragen over de functie van pedagoog? Neem dan contact op met Janneke Schuitemaker, stafpedagoog, via telefoonnummer: 088-2299435. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan vóór 17 september 2019 via onderstaande knop.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 25 september 2019. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

Sluitingsdatum 17 september 2019

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

 

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum. 

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.