Medewerker Milieu en Gezondheid

Leeuwarden, 1 jaar

Met en voor wie ga je werken?

De functies (en mensen) binnen onze organisatie zijn heel verschillend: van jeugdverpleegkundige tot brandweermedewerker, van jeugdarts tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt bij aan een veilig en gezond Fryslân. Veiligheidsregio Fryslân is een ‘great place to work’, dat betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap en werkplezier.

Ons team

Ons team milieu & gezondheid bestaat uit twee artsen, een biomedicus een beleidsmedewerker en een arts-stagiair. Samen adviseren wij inwoners en gemeentes over gezondheidsrisico’s vanuit de fysieke leefomgeving/het milieu. We werken in samenwerkingsverbanden in Noord-Nederland en landelijk. Samen met jou dragen wij voor Fryslân de verantwoordelijkheid voor het totale takenpakket medische milieukunde. 

Wat ga je doen?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde.

 • Met bestaande richtlijnen en nieuwe kennis adviseer je Friese inwoners en gemeenten over milieu en gezondheid.
 • Je informeert Friese inwoners, gemeentes en organisaties over gezondheidsrisico’s vanuit de fysieke leefomgeving en mogelijkheden om deze te voorkomen. Je voert bijvoorbeeld 1 op 1 gesprekken met inwoners, voert huisbezoeken uit en geeft advies of voorlichting over onderwerpen zoals ventilatie, vocht- en schimmel in woningen en scholen, eikenprocessierups of asbest.
 • Je neemt meldingen op het gebied van milieu en gezondheid in behandeling. Hierbij vraag je goed door om tot de kern van het probleem te komen en geef je advies.
 • Bij de advisering en preventie werk je samen, zowel binnen als buiten GGD Fryslân. Je bouwt een eigen netwerk op met collega's in Noord-Nederland (GGD Groningen en GGD Drenthe) en landelijk.
 • Je organiseert je eigen werkzaamheden en gebruikt het team als klankbord en inspiratiebron.

Jij bent een medewerker milieu en gezondheid met:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau bij voorkeur op het gebied van milieu, gezondheid of sociaal-maatschappelijke dienstverlening. Je wilt je graag verder ontwikkelen tot een specialist op dit vakgebied.
 • Een rijbewijs B in verband met de inzetbaarheid op andere locaties dan de hoofdlocatie Leeuwarden.

Als professional op het gebied van medische milieukunde/ milieu en gezondheid is het logisch dat jij beschikt over:

 • Gespreksvaardigheden: wij zijn op zoek naar een collega die effectief kan adviseren op verschillende niveaus.
 • De competentie hoofd- en bijzaken onderscheiden: je kunt schakelen tussen meerdere vraagstukken.
 • De competentie samenwerken: je bent een teamspeler gericht op samenwerking en brengt het nodige gevoel voor humor mee. Maar je kunt ook heel goed zelfstandig functioneren.
 • Nieuwsgierigheid: je bent toegankelijk, stapt probleemloos af op collega’s en maakt makkelijk persoonlijk contact.
 • Presentatievaardigheden: je vindt het leuk om voorlichting te geven aan groepen of 1 op 1 advies te geven.
 • Klantgerichtheid: voor alles wat we doen focussen wij ons op externe klanten en werk je volgens vooraf gemaakte afspraken.
 • Technische kennis van het vak medische milieukunde is fijn doch niet noodzakelijk.
 • Passieve beheersing van de Friese taal is een pre.

Ons aanbod

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 3.376 (voorlopige inschaling). De functie is nieuw en zal na ruim een jaar worden geëvalueerd, beschreven en definitief gewogen. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Een vaste aanstelling is bij goed functioneren ons uitgangspunt. De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Het voorleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure

Naast een 24-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Download de vacature Download de vacature

Vacature informatie

Solliciteer hier Label for icon

Is je interesse gewekt?

Heb je vragen over deze functie? Neem contact op met het team Milieu en Gezondheid via telefoonnummer 088 2299295. Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan voor 28 juli 2019. De sollicitatiegesprekken voeren we op 5 augustus. We verzoeken je met deze dag rekening te houden.

Sluitingsdatum 28 juli 2019

Werken bij Veiligheidsregio Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing-ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken.Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.